Куди небезпечно виїжджати

Розпочинається гаряча пора відпусток. І хоч українці нарікають на безгрошів’я, однак все більше наших громадян хочуть побувати за кордоном чи то в екскурсійних турах, чи на курортах. Проте ситуація у світі не є безпечною, тому перш, ніж вирушати кудись, а особливо в екзотичні країни, треба бути впевненим, що не піддаєте себе небезпеці.

Для цього Міністерство закордонних справ України навіть склало перелік країн, куди у найближчий час не варто їхати подорожувати.

У «чорному списку» виявилося королівство Саудівська Аравія, бо тут надто швидкими темпами розповсюджується вірус атипової пневмонії (а ще жінкам тут небезпечно подорожувати самим). Найнебезпечнішими щодо інфекційних захворювань країнами для туристів залишаються також Центральна Африка, М’янма і В’єтнам – тут великий ризик підчепити холеру. Більше того, улюблена туристами Анталія (Туреччина) історично вважається найпотужнішим природним вогнищем холери, і ніхто, навіть місцеві курортні експерти, не можуть гарантувати, що нового спалаху цього захворювання на турецькому курорті не буде.

Майже у всіх країнах Азії поширене таке захворювання, як бругіоз, викликаний укусом зараженого комара. Хвороба характеризується лихоманкою та алергійними проявами на шкірі, збільшенням лімфатичних вузлів. Ще одна азіатська недуга – клонорхоз, може вразити туристів, які їли неправильно оброблену рибу сімейства коропових. Різного роду харчові отруєння та ураження шкіри очікують тих, хто легковажно ставиться до свого відпочинку в Індії, де рівень санітарії примітивний. Там не варто пити воду з-під крана, купатися у водоймах і ріках, купувати їжу у вуличних торговців. Втім, це ж відноситься й до відпочинку у будь-якій країні Азії, Африки або Південної Америки. У багатьох випадках туристи стають жертвами місцевої кухні. Так, одним з найпопулярніших «сувенірів», який привозять з Китаю, є так звані «гуанчжоуські круглі черв’яки».

МЗС радить утриматися від відвідування окремих міст Єгипту (Каїра, Олександрії, Асуана, Луксора, Таби, Порт-Саїду і Суеца) і таких країн як Лівія, Сирія, Алжир, Малі, Гвінея, Республіка Конго, Центральноафриканська Республіка, Колумбія, Таїланд, Філіппіни, палестинської території.

Та це не означає, що треба сидіти вдома – і біда тебе омине. Подорожувати і відпочивати варто, але добре підготуватися, заздалегідь обумовивши усі нюанси.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>