Де береться ворожнеча?

Нещодавно світ сколихнула інформація про вбивство 25-річного англійського військового посеред дня у Лондоні. Як розповіли очевидці, двоє чорношкірих, які напали на солдата, у момент вбивства кричали «Аллах акбар!», а потім змусили перехожих знімати їх на тлі жертви.

Поліцейські, що прибули за виколиком, вступили в перестрілку зі злочинцями. Вони отримали поранення і були госпіталізовані. Англійці, шоковані такою жорстокістю, виступають проти того, аби на їхній території приймали мусульман. Відбулося зіткнення поліції із активістами ультраправої організації «Ліга оборони Англії». В бік поліцейських полетіли петарди, пивні пляшки і склянки. Присутні викрикували расистські гасла і протестували проти міграції та поширення ісламу. Одні мусульмани засудили цей акт, інші пояснюють, як відповідь на втручання світових сил у мусульманське життя.

Місцеві нігерійці-вбивці  англійського військового

Місцеві нігерійці-вбивці англійського військового

А грецька права партія «Хрисі Авгі» звернулася до Федерації грецьких мусульман з вимогою «вибратися з країни до 30 червня», бо в іншому випадку місцеві радикали пригрозили пригадати 400 років турецького поневолення й «заколоти агресивних мусульман, як ягнят на гіро». Після того, як влада Греції вирішила розглянути можливість будівництва мечеті в Афінах, більше 110 тисяч людей оголосили про свою готовність виступити проти зведення ісламської культової споруди.

Справа в тому, що більшість греків поділяє думку національних партій Греції. Вони вважають будівництво мечеті в Афінах неправильною платою мусульманам за захват Константинополя і перетворення храму Святої Софії в мечеть і музей. Крім того, у греків живі в пам’яті геноцид, масові вбивства і терор з боку турків. «Ми не готові пробачити тих, через кого були позбавлені державності й базових прав», – сказав мистецтвознавець афінського університету Нікі Ніколау.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>