Кондиціонери – порятунок від спеки і небезпека для здоров’я

Літо – гаряча пора. Синоптики обіцяють, що нинішнє буде одним з найспекотніших. Отож, зрозуміло, що порятунок шукатимемо в приміщеннях із кондиціонерами. Проте медики застерігають, що холодним повітрям зловживати ризиковано. Крім переохолодження, кондиціонери мають ще й інші недоліки, про які варто пам’ятати.

Хворе горло, нежить, головний біль – це найчастіші симптоми, які ми маємо, рятуючись від спеки охолоджувачами. Проте така застуда – півбіди. Скупчені у фільтрі пил та бактерії викликають різні алергічні захворювання, аж до бронхіальної астми. Тому їх треба чистити раз на три місяці, а приміщення з кондиціонерами частіше провітрювати та зволожувати. А ще стежте, аби струмінь холодного повітря не був спрямований у ваш бік – можна підхопити запалення легенів. Пам’ятайте, що програмувати температуру повітря треба так, щоб вона була нижчою від вуличної лише на 4-6 градусів.

Фреон, який використовується для охолодження, при високих концентраціях володіє наркотичною дією і може викликати задуху. Тому треба стежити за справністю спліт-системи.

Тобто, щоб підтримувати влітку хороше самопочуття, треба коректно використовувати охолоджувачі повітря.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>