Хто може брати участь у зборах кооперативу

«У 1989 році на території Борохівської сільської ради Ківерцівського району було створено садово-городній кооператив «Вишенька». Ми з дружиною мали по 0,06 га землі, яку у 2006 році приватизували, але я свою частку переписав на сина Миколу Петровича Чабанчука.

Чи маю я право (як співвласник ділянки дружини) брати участь у загальних зборах і вирішувати дачні питання (крім продажу ділянки або здачі її в оренду)?»

Петро ЧАБАНЧУК, м. Луцьк

Відповідає на запитання адвокат м. Луцька Євгенія Кобилинська:

– Права і обов’язки членів садівничого товариства (кооперативу) регулюються його статутом, який затверджується загальними зборами. Відповідно до статуту, право на участь у загальних зборах з правом голосу при прийнятті рішень має член товариства (кооперативу). Інтереси дружини ви можете представляти за дорученням, завіреним нотаріусом, у випадку опіки над нею – при наявності рішення органів опіки і піклування. Якщо ж у вас є документ на право власності на частину земельної ділянки, маєте підстави ставити питання про членство в кооперативі. А просто бути присутнім на зборах без права голосу і втручання в їхній хід ніхто не може заборонити.

Підготувала Мирослава МАНЕЛЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>