Дві тисячі євро за ковану книгу

Унікальну «одежину» для збірки віршів «Ротврот» письменників Юрія Завадського та Андрія Антоновського створили ковалі із села Товсте на Тернопіллі Василь і Михайло Гудими. Видання вони «закували» у сталеву палітурку з важкими завісами.

Ковальський шедевр братів Гудимів

Ковальський шедевр братів Гудимів

Поети Юрій Завадський з Тернополя та уродженець Хмельницька Андрій Антоновський, який живе у Барселоні, видали свої поетичні шедеври лише у шести примірниках. І не дивно: кожна книга важить понад 20 кілограмів! Палітурка має розмір 27Х30 сантиметрів. Сторінки у книгах більші від звичайних. Поезії українською і каталонською мовами надруковані на товстому акварельному папері. Листки не перегортаються – вони нанизані на металеві стрижні. Щоб прочитати наступний листок, потрібно зняти зі стрижнів попередній.

На одну книгу автори вже знайшли покупця, який не пошкодував за том 2 тисячі євро. До ще однієї книги прицінюється колекціонер унікальних видань. Поети планують видати й паперову версію «Ротврот».

Світлана Клос,

м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>