Василь Столяр розповів як його намагаються знищити колишні партнери

Ось вже кілька місяців волинський футбольний клуб лихоманить. Спочатку інвестор нібито припинив фінансування, звинувачуючи у проблемах клубу його президента Василя Столяра, потім із клубу пішов тренер Анатолій Дем'яненко. Що ж насправді діється за лаштунками відомого футбольного клубу? Про це ЧЕТВЕРТА ВЛАДА розпитала у президент ФК "Волинь" Василя Столяра.

- Василю Андрійовичу, яка зараза ситуація у клубі?

- Я не в курсі. Я переписуюсь з генеральним директором.

- А чому переписуєтесь?

- А як мені щось знати? Я ще ні одної відповіді не отримав.

- Як так склалось, що ви є президентом клубу, а генеральний директор відстоює зовсім інші інтереси?

- Клубом керує Жуховицька.

 

- Ви її приймали на роботу?

- Ні. Палиця (Ігор Палиця, нардеп від Волині - авт.).

- А як у клубі опинився Ігор Палиця?

- Як? Викликали мене із Кварцяним (Віталій Кварцяний - тодішній тренер ФК Волинь - авт.), Коломойський (За інформацією Вікіпедії- Ігор Коломойський - підприємець з українським і ізраїльським громадянством, член наглядових рад "Приватбанку", нафтопереробного комбінату "Нафтохімік Прикарпаття", а також нафтовидобувної компанії "Укрнафта" - авт.) та Палиця. Запропонували - входите у вищу лігу, ми вступаємо у клуб, завдання такі-то. От ми і вийшли у вищу лігу. Була одна умова, що вони ставлять свого фінансового директора. А коли вони зайшли - все переграли. Поставили і віце-президента, генерального директора.

- А чому ви погодились на таку пропозицію?

- Тому що вибори. Вони обіцяли все, що хочете. Були вибори у Верховну Раду. Потім вони хотіли зняти мене з голови федерації (федерації футболу Волині- авт.), з президента і вигнати із учасників клубу - у мене ж усі документи є. Це мої партнери типу. Палиця сказав, що все це брєд, що хтось придумав це. І після виборів через тиждень постало питання про зняття мене із голови федерації і т.д. Там був обманний такий... Я вважаю, що люди для них - це сміття.

- В одному зі своїх інтерв'ю ви казали, що Ігор Палиця увійшов у клуб із часткою 50 на 50.

- Ні. У них там чотири чи три місця. "Мантімус Коммершиал ЛТД" - 50 відсотків має, інші є засновники. А я маю 25 відсотків у цьому.

- Ви кажете, що переписуєтесь із генеральним директором клубу. Не пробували вирішити це питання через суд?

- Вони мені рік заробітну плату не платять. Сказали, що я на роботу не ходжу. Я суджусь і суд першої інстанції програв. Зараз подаю апеляцію.

- А яка у вас зарплата як президента клубу?

- 20 тисяч гривень.

- Скільки часу не отримуєте зарплату?

- Більше року. І я подав в суд. А я зараз написав заяву про вихід з учасників. Зі мною ніхто не спілкувався, я місяць не міг їх найти. Ні Савчука - віце-президента (Юрій Савчук - віце-президент ФК Волинь- авт.), ні Палицю, ні Коломойського.

- Фактично клубом керує Ігор Палиця?

- Коломойський.

- А віце-президент Юрій Савчук і генеральний директор Євгенія Жуховицька - це люди Палиці?

- Так. Ви зробіть аналіз - хто такий Ярощук (Олександр Ярощук - спортивний директор клубу Волинь)? Шість років він президент Охтирки (футбольний клуб "Нафтовик". Це футбольний клуб Палиці, "Укрнафти". Палиця був голова правління "Укрнафти", а Ярощук був президентом клубу "Нафтовик" (Охтирка).

- У багатьох ЗМІ писали, що нинішня команда ФК "Волинь" добиралась на матчі потягом.

- Не в курсі. Мені недавно подзвонили і сказали, що анатолій Дем'яненко пішов. Я написав лист їй (гендиректору клубу - авт.) - спростуйте або підтвердіть цю інформацію мені як президенту. До цих пір я не отримав відповіді.

- А чому ви не спілкуєтесь телефоном?

- Я ж говорю, що зі мною ніхто не спілкується.

- Якщо ви телефонуєте то не беруть слухавку?

- Я вже давно і не дзвоню, у мене немає бажання розмовляти із ними. Я взагалі не проти жінок, але жінка не повинна керувати футболом і розповідати футболістам як грати футбол.

- А вона спортсмен?

- Яка вона спортсмен? Вона - тьотя Палиці.

- Як ви думаєте - як далі розвиватиметься ситуація?

- Ви знаєте, настільки нецікавим став футбол. А що - я узгоджував нові трансферні права? В уставі написано, що їх потрібно узгоджувати із президентом. Купили захисників, а забивати хто буде? Всіх наших гравців вони відправили. А зараз забрали назад. Чому? Рік втрачено. Їх потрібно було тренувати, а не так собі - отримувати гроші і нічого не робити. Розумієте в чому справа? Навіщо їм напрягатись, якщо тридцять тисяч доларів зарплата, у Дем'яненко.

- Тобто, ви вважаєте, ще Анатолій Дем'яненко винен у цій ситуації?

- Звичайно. Тренер завжди буде винен. Він захисник. Давайте ж накінець забивати! Треба ж колись виграти, забити гол, а не пропустити.

- Ви спілкувались із ним?

- Раніше - так. Потім - ні. Нормальна людина. Як тренер? Я не скажу.

- Чому він пішов з клубу?

- Я не в курсі. Ви таке питаєте, що я не можу відповісти.

- Чому вас почали звинувачувати у неприємностях клубу? Хочуть провести переділ власності?

- Так. Я так не домовлявся. У мене там 25 відсотків, і це коштує гроші. Будь ласка - поверніть гроші.

- 25 відсотків - це скільки ви хочете щоб вам повернули?

- Це вже як оцінити майно. Трансферні права на футболістів теж коштують гроші. Але питання так не стоїть. Вони мене просто хочуть...

- Вам не пропонують компенсацію чи якісь інші варіанти?

- Ви що? Вони пропонують, що мене посадять. Так. Палиця конкретно мені сказав. І Парака (Андрій Парака - прокурор Волинської області - авт.) на всіх нарадах говорить...

- Сам Ігор Палиця вам таке сказав?

- Сам Палиця. А що такого?

- Раніше ви мали із ним приятельські відносини?

- Так. Взагалі.

- А чому вони так змінились?

- Звідки я знаю? Хтось щось сказав не так. Але я не хочу піднімати емоційний конфлікт. Я їм сказав правду.

- Надалі команду тренуватиме Віталій Кварцяний? Про це повідомляли у ЗМІ.

- Я перший раз чую про це. Хороший тренер. Але якщо він повернеться - для мене його рейтинг впаде. Тому що я із-за нього почав скандал, коли його "убрали". Я без Кварцяного футбол не бачу, принаймні на Волині. Якщо він зайшов у клуб де є гендиректор, з-за якої він сказав: або я або вона. І вийшла - вона. І якщо він повернеться туди - то Бог суддя.

- В який спосіб плануєте виходити із цієї ситуації?

- Тихенько, спокійно. А як інакше? Через суди. Є ж закони. Я написав заяву і за законом вони повинні повернути мені частку. Майно у нас - стадіон, на ДПЗ стадіон, в Дачному стадіон, і футболісти грошей коштують.

- Якщо вам запропонують грошову компенсацію, ви погодитесь?

- Звичайно, звичайно. І далі буду вболівати за "Волинь". Я не хочу коли неспеціалісти займаються тим, чого не знають.

- У вас були претензії до команди, до гравців?

- Ні. Ніяких.

- А коли почали набирати нових?

- Ну я ж не набирав.

- Але ви як президент мали право сказати свою думку?

- А хто мене слухав?

- То ви щось казали?

- Ну звичайно. Я ж був у Палиці минулого літа - висловив усе. Він сказав - все буде як ти сказав. Я приїхав - все залишилось по-старому. Що я - маленька дитина чи що?

- Але все таки - якщо ви були єдиним власником клубу. Так?

- З Кварцяним і Пирожком.

- То як вийшло так, що більшу частку отримав Ігор Палиця?

- Ну такий договір був. Був старий клуб раніше.

- То ви створили новий клуб?

- Щоб були всі документи. І передали трансферні права на новий клуб зі старого. Там було 50 на 50 із Кварцяним. Потім з'явились вони - у мене залишилось 25, а у них - 75.

- Вони - це Палиця і "Мантімус Коммершиал ЛТД"?

- Коломойський в їхній особі. Тому що я не знаю хто директор там. Я не бачив його в очі. Я говорив із Палицею і Коломойським. Я не розмовляв із директором "Мантімус Коммершиал".

- Це їхня фірма "Мантімус Коммершиал"?

- Думаю, вона офіційно не їхня, тому що депутат не має права бути..., а Коломойський - громадянин Ізраїлю. Не знаю. Там українець якийсь є.

- З того часу як прийшли інвестори ("Мантімус Коммершиал" -авт.) ви інвестували в клуб?

- Ні. А смисл? Куди? У повітря? Я не згідний зі стратегією клубу. Вилетіти у першу лігу? За такі гроші? І ви не плутайте - фірма, яку ви називаєте. Якщо Столяр із Кварцяним вкладали гроші і забули, то вони позичають. Жуховицька позичила у фірми "Мантімус" 30 мільйонів доларів. Вона не мала права займати гроші.

- Тобто, вона позичала у цієї фірми від імені клубу?

- Так.

- А чому?

- Я ж вам пояснюю: Коломойський - громадянин Ізраїлю, Палиця - майже громадянин Ізраїлю. Тому що, щоб зараз обанкротити клуб, забрати стадіон і все позабирати як у банкрота. І щоб зі Столяром не розрахуватись. Розумієте - вона позичає гроші. По статуту положено розпоряджатись 500 тисячами гривень. А вона розпоряджається - перевищуючи суму. За такі справи Юлія Тимошенко в тюрмі сидить. Розумієте - перевищення службових обов'язків.

- Ви не маєте впливу щоб змінити цю ситуацію?

- Тільки суд може. А що якщо вони вже все купили. Зайдіть до Параки - у нього ж наради проходять і тільки - чого Столяра ще не посадили?

- Як далі, на вашу думку, буде розвиватись команда, якщо вона зараз у такому стані?

- Якщо Кварцяний прийде, то я думаю він навчить їх грати футбол.

- А якою була зарплата футболіста команди?

- Різною. Тих що раніше - Пищур, Пічкур - від 10 до 20 тисяч у нас було.

- Гривень чи доларів?

- Доларів.

- А зараз яка?

- Зараз ще більша, певно.

- Ви кажете, що листуєтеся із Євгенією Жуховицькою, а якби ви туди зайшли особисто - що було б?

- Так я заходив. І що з того? Дзвоніть у Київ. Туди дзвониш - у відповідь тиша. З Женеви ж треба ще прилетіти.

- Наразі ви не спілкуєтесь з Ігорем Палицею?

- Нєа.

- Ви йому казали про цю ситуацію?

- Він знає прекрасно. Ми з ним на підвищених тонах поговорили десь місяць тому і все. Я йому сказав - хочете спалити машину як Козюрі - паліть... Там хлопці з грошима важко розстаються.

 

Портал ЧЕТВЕРТА ВЛАДА спробував почути думку щодо цієї ситуації іншої сторони керівництва клубу - Ігоря Палиці та Євгенії Жуховицької. Протягом дня кілька разів телефонували до пані Жуховицької, однак нам повідомляли, що вона постійно на нарадах. Наприкінці дня у клубі повідомили, що пані Жуховицька не даватиме коментарів через постійну зайнятість і порадили звернутись після свят. У столичній приймальні Ігоря Палиці секретар записала наші контакти і пообіцяла в той же день передати нардепу. Протягом дня з нами ніхто так і не сконтактував. На момент публікації матеріалу коментарів нардепа ми так і не отримали.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>