Коаліція правників надасть безоплатну юридичну допомогу малозабезпеченим людям

Минулого тижня у Луцьку відбулася конференція правників України, на якій обговорювалися питання про надання ефективної безоплатної правової допомоги у сфері охорони здоров’я, трудових відносин та захисту прав власності.

Вона пройшла у рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» спільно з Міністерством юстиції України та Головним управлінням юстиції у Волинській області. Члени цієї коаліції зі всіх регіонів України обговорили можливості покращення захисту інтересів малозабезпечених громадян у судах, у тому числі і в Європейському суді з прав людини.

Волинська область – одна з найбільш активних щодо представлення Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги. Її активістом у Луцьку є організація Спілки юристів України, головою якої є знаний в області адвокат Віталій Єлов. У Ковелі діє також обласна громадська організація «Центр правової допомоги».

Ольга ЖАРЧИНСЬКА,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>