Осиротіла карта України

Як повідомляє Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради, за 21 рік незалежності з карти України зникло 40 селищ і 601 село.

528 населених пунктів щезли у зв’язку з відсутністю у них жителів, а 113 – внаслідок об’єднання з іншими населеними пунктами чи включенням їх до меж міст або селищ міського типу.

Найбільше з 1991 до 2012 року сіл вимерло на Київщині – 94, Полтавщині – 55, Житомирщині – 45, Сумщині – 45, Харківщині – 42, Чернігівщині – 40. Найменше на Волині – 1, Закарпатті – 1, Черкащині – 3, Львівщині – 5, Хмельниччині – 6, Рівненщині – 7. Рекордним у вимиранні сіл став 2000-й рік. Тоді з адміністративного обліку було знято 86 населених пунктів (78 внаслідок відсутності у них людей).

За даними 2012 року, у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях більше народжувалось людей, ніж помирало. Така ж ситуація у місті Київ.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>