Стартував передостанній призов в армію

З 1 квітня в Україні розпочався весняний призов на строкову службу юнаків 1988-1995 років народження.

В Міноборони заявили, що планується призвати близько 14 тисяч осіб віком від 18 до 25 років. З них 7,5 тисячі – до Збройних сил України, 5,2 тисячі – у Внутрішні війська МВС України, 1,2 тисячі – до Державної спеціальної служби. В минулому році було призвано майже 21,5 тисячі юнаків.

Про те, як проходять призовні кампанії на Волині, нам розповів Павло Турсумуратов, начальник відділу комплектації та призову, заступник начальника Волинського обласного військового комісаріату.

– Аналізуючи осінній призов, 18 відсотків призовників мають вищу освіту, решта – середньо-спеціальну і технічну. Якщо військовослужбовець з вищою освітою, то його строкова служба триває не 12 місяців, а 9. У військово-морських силах термін служби довший – півтора року. Варто відзначити, що вперше не призиваються на строкову службу у військово-морські сили й високомобільні десантні війська. Ці війська будуть комплектуватися з контрактників. До речі, у них зросла зарплата: відтепер вона від трьох тисяч і більше.

50 відсотків призовників здорові, а от 43 відсотки мають деякі відхилення. Як правило, кожен призов – це половина сільських юнаків, половина міських. Якщо при Союзі у призовну кампанію до армії з Волині відправляли три-п’ять тисяч юнаків, то восени в українську армію пішло 535, а цей призов ще менший – треба набрати 350 осіб. У розшуку перебуває 1490 юнаків. Є в українській армії на контрактній формі і представниця прекрасної статі з Волині – ця дівчина зараз у навчальному центрі «Десна» на Чернігівщині. Дякувати Богу, усі волиняни повертаються додому живі і здорові.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>