Приймальня “Молодих регіонів” з приміщення СНУ імені Лесі Українки вибиратися не збирається

Громадська приймальня "Молодих регіонів", яка розміщена у приміщенні бібліотеки історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за сприяння керівництва вузу, продовжує діяти, незважаючи на відповідь голові Волинської облради про те, що договір оренди підлягає розірванню. Про це під час сесії Волинської облради 10 квітня 2013 року заявив голова фракції ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

15 лютого 2013 року сесія Волинської обласної ради прийняла рішення №17/19 "Про запит депутата обласної ради від ВО "Свобода" Олександра Пирожика щодо заборони розміщення в закладах освіти центрів партійної агітації та пропаганди". Запит був адресований голові обласної ради, прокурору області та ректору Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, у стінах якого й розташувався центр партійної агітації та пропаганди під прикриттям громадської організації "Молоді регіони".

На вказаний запит Олександр Пирожик отримав відповіді за підписом виконуючого обов'язки прокурора області Валерія Невірця, заступника голови Волинської ОДА - керівника апарату Сергія Ющика. Жодної відповіді від керівництва СНУ імені Лесі Українки автору депутатського запиту досі так і не надійшло.

Водночас із відповіді на ім'я голови Волинської облради з СНУ імені Лесі Українки вбачається, що "договір оренди індивідуально визначеного нерухомого майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області № 533У-26В від 11.06.2012 року, підлягає розірванню".

"Така відповідь на мій депутатський запит мене не влаштовує, оскільки з неї не можна зробити висновку, що вказаний договір оренди дійсно розірвано, центр партійної агітації та пропаганди з університету виселено, а приміщення передано в користування студентів та викладачів вищого закладу освіти, зокрема працівників та користувачів бібліотеки історичного факультету.

Станом на вчорашній день, як поінформували мене студенти історичного факультету СНУ ім. Лесі Українки, очевидні ознаки того, що це зроблено, відсутні, навпаки - члени ГО "Молоді регіони" вихвалялися, що запит - їм не указ і виселятися звідси вони не збираються" - зазначив Олександр Пирожик.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>