Син зіркового артиста Ярослава Євдокимова живе на Рівненщині

Рідні люди зустрілися лише через 23 роки

Нещодавно з екранів телевізорів кожен мав змогу спостерігати за передачею «Нехай говорять» з Андрієм Малаховим. У випуску розповідали про невідомі епізоди з життя заслуженого артиста Росії, виконавця відомих пісень «Колодец», «Фантазер» Ярослава Євдокимова. Несподіванкою для нас стала присутність у студії мешканців села Рудка Демидівського району. Саме Ганна Климчук та Олексій Євдокимов виявилися близькими людьми для артиста.

Батька бачив по телевізору

Історія життя Ярослава Євдокимова розпочалася з тюремних стін, де його народила мати Анастасія, яка була на засланні. Тато відмовився від сина, тож Ярослав знав його лише на фото. Батьками називав дідуся й бабусю. На передачі артист зізнався, що рідко бачиться з мамою, адже живе у Москві, а вона – у Рівному, що має дочку, з якою весь час спілкується, і сина, якого бачив у дворічному віці та ще раз, коли той прийшов з армії. Тут, у студії, 67-літньому Євдокимову вдалося за допомогою журналістів зустрітися з минулим, зібрати розгублених по світу родичів. Із сином він не бачився 23 роки, а Олексій слухав його пісні і бачив лише по телевізору.

Як пройшла ця зустріч? 43-річний Олексій небагатослівний, тому розповісти про враження взялася його співмешканка Ганна. З ним вона познайомилась, коли чоловік з приятелем робив ремонт у подруги. Сподобались одне одному. А потім Олексій з речами приїхав у Рудку і сказав Гані, що залишається жити в неї. Ще раніше люди в селі говорили, що Олексій – син відомого артиста Євдокимова, але у це не особливо вірили. Лише своїй другій половинці він повідав про гірку долю безбатченка. Його мама Ніна одружилася таємно від батьків з Євдокимовим у 1969 році, адже була дочкою голови колгоспу, а він – простим хлопцем. Та коли їхньому синові виповнилося два роки, ще зовсім юний Ярослав злякався такої відповідальності і залишив дружину з малим дитям на руках. Вона не занепала духом і виховувала сина сама. Батько платив аліменти, а коли не мав змоги, їх сплачувала його мати, адже він не одразу став артистом. І нині Олексій з Ганною підтримують теплі стосунки з 91-літньою Анастасією Харитонівною, навідуються до неї у гості.

Олексій також гарно співає, правда, голос не такий, як у батька. Від першого шлюбу чоловік має двох уже дорослих дочок, які живуть в Італії разом з матір’ю. З ними зустрічається двічі-тричі на рік, коли приїжджають. З теплотою ставиться до сина Ганни, який також росте без батька. Хоч Олексій – хлопець з міста, але сільської роботи не цурається: город садить, поле, свиням їсти дає, корову пасе. Мабуть, однією з найзаповітніших мрій цього скромного чоловіка була зустріч з батьком. І доля подарувала йому таку можливість.

Московським журналістам найбільше сподобалися… свині

– Щодо передачі, то ми ніяких перших кроків не робили, – продовжує розповідь Ганна. – Якось пролунав дзвінок, і жіночий голос повідомив, що телефонують з телеканалу «Росія», де готують секретну для артиста Ярослава Євдокимова передачу. Хочуть до нас приїхати, щоб забрати в Москву для участі у ній. Потім стало відомо, що ініціатором довгоочікуваної для Олексія зустрічі з батьком була мама артиста. Я не хотіла, щоб до мене їхали, адже живу скромно і не маю чим похвалитися. Коли прибули російські журналісти, то знімали усе моє господарство: курей, собаку, котів. А до свиней три рази у хлів ходили, бо ніколи їх не бачили. Поїздку до Москви оплатила студія «Останкіно». Їхали у таксі до Києва, а звідти я вперше у житті летіла літаком. У Москві нас поселили у зірковий готель, у шикарному номері на шістнадцятому поверсі. Журналістка, яка нас супроводжувала, водила по дорогих магазинах, накупила нам подарунків. Я також не з порожніми руками вирушила до Москви: журналістам і Євдокимову замість букетів троянд набрала домашніх закруток, яким вони дуже зраділи. Коли прибули на студію, було трохи страшно, адже не щодня знімають на камеру і говориш на всю країну. Але я переживала не так за себе, як за Олексія. Адже ми, жінки, емоційні: то сміємося, то плачемо, а чоловіки стараються тримати все у собі. Олексій дуже хвилювався, як пройде довгоочікувана зустріч. Він був небагатослівним, адже на публіку важко говорити те, що, можливо, хотів висловити віч-на-віч. Він радий, що з’явилося стільки родичів, які прийняли його з теплотою. Та після передачі все-таки залишився трохи розчарованим, бо чекав ближчої зустрічі з батьком, а їм наодинці поговорити про наболіле не вдалося. Почався фуршет, і батько до сина так і не підійшов. Та Олексій зла на нього за це не тримає. Сам артист жив без батьківської любові, така ж доля спіткала і його сина. Зараз Євдокимов телефонує нам. Вітав мене з 8 Березня. Стосунки стали теплішими, тож сподіваємось, що колись Ярослав Олександрович таки вирветься з Москви, щоб погостювати у нас.

Оксана Березюк, Руслана ТАТАРИН

Рівненська область

Фото Руслани ТАТАРИН

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>