Магнітні бурі – загроза для здоров’я

Народна приказка, що буває март за всіх варт, саме про цьогорічний. Витримати таку погоду навіть здоровій людині було важко, не кажучи вже про хворих. Але особливо насторожі треба бути ще й у дні магнітних бур, а їх у квітні чимало.

Магнітні бурі – збурення геомагнітного поля тривалістю від кількох годин до кількох діб, викликане надходженням до Землі збурених потоків сонячного вітру і їх взаємодією з магнітосферою нашої планети. Ще у 30-х роках минулого століття в Ніцці (Франція) випадково помітили, що частота інфарктів міокарда та інсультів у людей похилого віку різко зростала у дні, коли в роботі місцевої телефонної станції спостерігалися сильні порушення аж до повного припинення зв’язку. Згодом встановили, що це відбувається під час магнітних бур. Отож, зробили висновок, що інфаркти та інсульти пов’язані з ними.

Магнітні бурі нерідко супроводжуються головним болем, мігренню, прискореним серцебиттям, безсонням, поганим самопочуттям, зниженим життєвим тонусом, перепадами тиску. Це відбувається тому, що під час магнітної бурі кров густішає. Внаслідок такого згущення погіршується кисневий обмін, а перші, хто відчуває брак кисню – мозок і нервові закінчення. Багато людей починають реагувати не на самі магнітні бурі, а ще за один-два дні до них.

У ці дні не варто вживати багато солодкого, м’яса і жирної їжі. Але дуже корисні молочнокислі та морепродукти, фрукти, овочі.

Зауважимо, що контрастний душ у цьому випадку – дуже хороший помічник!

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>