Діти з Вовковиїв знову мають садочок

Завдяки ініціативності та наполегливості сільського голови

Громада села Вовковиї Демидівського району вже й не сподівалася, що колись їхні дітлахи матимуть можливість вчитися і гратися разом з вихователями. Колишній дитсадок не використовувався за призначенням аж двадцять років – і нікому до нього не було діла. Напевно, так би усе й залишилось, якби не новообраний очільник громади.

 

У 2010 році сільським головою став знаний в усій окрузі будівельник В’ячеслав Бондарук. Не розмінюючись на високі обіцянки, одразу взявся до діла. Не чекаючи чиєїсь допомоги, облаштував капличку у центрі села, сам клав цеглину до цеглини, мурував, не пишався тим, що він тепер «великий начальник», а своєю працею показував усім приклад. А потім загорівся ідеєю відновити роботу дошкільного закладу. Та до типового приміщення, яке колишня влада задумала і віддала місцевому лісництву, вже не підступитися, тож, порадившись з громадою, очільниками району, вирішили як альтернативу використати частину приміщення Вовковиївської школи I-III ступенів. Коли починали роботу, багато людей скептично ставилися до цієї затії. Не вірили, що садочок зроблять, фактично з нуля, бо нині все більше руйнується, ніж будується. Ох, і важку ношу взяв чоловік на плечі, але довів почате діло до кінця. Тепер вовковиївці з гордістю розповідають про новий садочок та працьовитого голову. А В’ячеслав Володимирович не любить похвали, і скромно каже, що все це – спільна робота.

– Нам дуже допомогли керівники району. Кошти на ремонт виділили з районного бюджету, – розповідає В’ячеслав Володимирович. – 46 тисяч гривень використали з бюджету сільської ради на меблі. Фінансову підтримку надали перед виборами кандидати у народні депутати. Вже самотужки білили, фарбували, багато сили, часу вклали сюди нинішні працівники ДНЗ «Калина». За три місяці все зробили. Нині тут виховується 40 діток. Створено сім робочих місць.

Тепер кожен, хто приходить у садочок, ахкає. Тут панує затишна, позитивна атмосфера. Нові іграшки, меблі, казкові герої на стінах, а головне – діти постійно доглянуті, тож батьки можуть зайнятися своїми справами. У молодого керівника громади ще багато ідей, як поліпшити життя села. Думаємо, все у нього вдасться, адже перший найважливіший крок він уже зробив.

Руслана ТАТАРИН,

Рівненська область

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>