Які бувають подруги

Чи існує жіноча дружба – точної відповіді ми не знаємо. Але кожна жінка скаже: близька душа, якій можна розказати найсокровенніше, необхідна! Однак треба вміти відрізняти справжню дружбу від недружелюбних намірів.

 Кого називати подругою?

Відповідь на це запитання у кожного своя, однак, як правило, це людина, на яку можна покластися – як кажуть, і в біді, і в радості. Останнє, до речі, набагато важливіше. Звичайно, нещастя перевіряє людину, але іноді радість і щастя іншого виявляється справжнім випробуванням для дружби.

Чи здатна ваша подруга, сидячи без роботи, порадіти за вас, коли ви знайшли «роботу своєї мрії?» Чи готова сказати всю правду про ваш новий костюм або зачіску?

Але, головне, застосуйте прийом «дзеркала» і подумайте: чи здатні ви самі на все заради подруги? Якщо така щирість присутня тільки з вашого боку, говорити про дружбу, звичайно, не можна. Чим же може бути обумовлена подібна поведінка?

Лицемірство

Мабуть, ви зустрічались з таким у житті: на людях жінки дружать, а поза очі говорять одна про другу різну гидоту, поширюють чутки. Причин може бути багато: заздрість, ревнощі, заниження самооцінки…

Проаналізуйте ваше оточення. Можливо, і у вас бували «дзвіночки», коли здавалось, що щось у ваших стосунках не так, однак ви самі знаходили виправдання діям подруги. Та й кого ми часом називаємо подругами? Жінку, з якою познайомились на відпочинку, колегу, сусідку… Навряд чи такі люди здатні прийняти щиру участь у вашій долі. Ймовірніше, їм не вистачає спілкування і потрібної людини, з якою можна поговорити. Якщо ж і вам достатньо такої форми психологічної взаємодії, то просто старайтесь не довіряти такій «подрузі» своїх секретів.

Іноді жінки вибирають собі подругу за принципом «я б хотіла бути такою». Саме завдяки йому закріпився умовний стереотип «одна подруга красива, друга – страшненька». Причому виграють обидві: перша – від того, що ще вигідніше виглядає на фоні «страшненької», друга – тому, що у неї є ідеал, до якого необхідно прагнути для підтримання самооцінки на належному рівні. Коли такі стосунки тримаються в рамках (тобто «красуня» повністю не пригнічує «страшненьку», а та не робить із подруги кумира), то можуть існувати абсолютно безболісно. Але якщо стосунки заміщення розвиваються, то подруги можуть стати лютими ворогами, намагаючись заволодіти, наприклад, друзями чи чоловіком подруги. В такому випадку важливо вчасно помітити розкол і постаратися віддалитися одна від одної.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>