Пенсіонерка з Буковини не спить уже 15 років

65-річна жителька села Грозинці Хотинського району Тетяна Мельник востаннє повноцінно спала 1998 року. Відтоді ні вдень, ні вночі сон її не бере.

Бажання спати у Тетяни Петрівни виникає увечері, але щойно лягає в ліжко і заплющує очі – спати більше не хоче.

– Коли настає вечір, у мене починає боліти голова, іноді навіть плачу. Виникає бажання поспати, а не засинаю, – каже Тетяна Петрівна. – Після безсонної ночі частішає серцебиття, сльозяться очі. Але я і вдень не сплю. І так постійно.

Раніше Тетяна працювала директором швейного ательє, а зараз вночі підробляє швачкою.

– До мене приходять люди, замовляють щось пошити, – каже жінка. – Роботу виконую у будь-який час доби, бо все одно не сплю.

Також Тетяна Мельник багато в’яже і читає, а Біблію вивчила напам’ять.

Живе з чоловіком, двоє дітей мешкають окремо. Вони медики, але допомогти матері не можуть.

– Які тільки методи, щоб заснути, ми не пробували. Нічого не допомогло, – зітхає жінка.

Тетяна Мельник розповіла, що кілька років лікувалася у неврологічному відділенні. Зараз час від часу також обстежується. Проте, як стверджує жінка, зарадити їй медики не можуть.

– Маю кілька видів снодійних, які мені виписали лікарі, – розповідає, виймаючи з тумбочки цілий пакет ліків. – Жодні не допомагають. Найдовше за ці 15 років спала тоді, коли тільки почала приймати снодійні, – приблизно годину за ніч.

У її житті було чимало стресів, з якими жінка й пов’язує свою недугу:

– Почалося все з того, що впала з вікна другого поверху власного будинку і вдарилася головою об бетон. Згодом цей будинок горів. Не уявляєте, що пережила, доки його гасили. Крім того, чоловік має хворе серце. Уже кілька разів мало не помер у мене на руках.

– Тетяна тому й не спить, що за мене хвилюється, – додає її чоловік Василь Мельник. – Бо мав уже кілька інсультів.

– Ми вже й не знаємо, що робити, щоб повернути мій сон, – каже Тетяна Мельник. – Можливо, у світі знайдуться люди, які зможуть мені допомогти. Дуже сподіваюся...

Марина КОРПАН,

Чернівецька область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>