«Молоді регіони» такі виселять з університету?

Приймальня молодіжної організації Партії регіонів найближчим часом може припинити свою роботу у колишньому приміщенні бібліотеки у будівлі історичного факультету Східноєвропейсього національного університету імені Лесі Українки.

Про це, відповідаючи на запит депутата обласної ради Олександра Пирожка, повідомив виконуючий обов’язки ректора вишу Анатолій Цьось.
«Адміністрація Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки повідомляє, що на виконання рішення Волинської обласної ради від 15.02.2013 року № 17/19 "Про запит депутата обласної ради Пирожика О. В. щодо заборони розміщення в закладах освіти центрів партійної агітації та пропаганди», договір оренди індивідуально визначеного нерухомого майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області № 533У-26В від 11.06.2012 року, підлягає розірванню», – дослівно йдеться у реагуванні на відповідний запит Олександра Пирожика. Копія листа спрямована прокурору області Андрієві Параці. Попередньо обласна рада отримала відповідь від прокуратури області, де йшлося про те, згаданий депутатський запит скеровано за належністю голові Волинської обласної державної адміністрації для вирішення по суті. Оскільки, «відповідно до ст. 5 Закону України «Про освіту» державний нагляд (контроль) за діяльністю навчальних закладів здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері освіти, та місцевими органами управління освітою. До повноважень місцевих органів виконавчої влади в галузі освіти належить організація системи освіти, здійснення соціального захисту працівників освіти, учнівської і студентської молоді, створення умов для їх виховання, навчання і роботи (стаття 14 вказаного Закону)».

Зазначимо, що ситуація з облаштуванням приймальні «Солодих регіонів» в університеті викликала обурення студентів та громадських лідерів.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>