Засудили-сутенера іноземця, який попався на Волині

Набула чинності ухвала апеляційного суду Волинської області за кримінальною справою щодо обвинувачення громадянина однієї з сусідніх країн та громадянки України, які організували міжнародний канал торгівлі людьми.

У ході судового розгляду підтверджено, що організаторами кримінального "бізнесу" були троє іноземців та українка, які у 2011 році переправляли молодих жінок до однієї з країн Європи з метою їх подальшої сексуальної експлуатації, повідомляє прес-центр СБ України.

Встановлено, що 44-річна мешканка Волинської області, працівниця одного з прикордонних центрів страхування та обміну валют, підшукувала молодих дівчат віком від 18 до 30 років, які перебували у скрутному матеріальному становищі, і пропонували їм високі заробітки з виїздом за кордон для працевлаштування. За кожну дівчину зловмисниця отримувала 200 доларів США.

Запрошення для оформлення віз та кошти на виготовлення закордонних паспортів надсилав громадянин іноземної країни, який виступав в ролі кур'єра та супроводжував дівчат через державний кордон до місця роботи. За кожну дівчину він отримував 400 доларів США. Інші двоє іноземців, матеріали справи стосовно яких виділені судом в окреме кримінальне провадження, фінансували виготовлення виїзних документів та займались подальшим працевлаштуванням у сфері секс-індустрії. У 2011 році зловмисники переправили за кордон мешканку Херсона та жительку Одещини.

У липні 2011 року у пункті пропуску "Ягодин" співробітники СБУ затримали іноземця, який намагався переправити автомобілем через державний кордон ще двох молодих дівчат. У ході подальших оперативно-розшукових заходів було затримано його спільницю.

Вироком суду обох зловмисників визнано винними у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми, вербування, переміщення людини з метою подальшої експлуатації, вчинені щодо кількох осіб) та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі кожному.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>