Зареєструвати земельну ділянку стало дешевше

Із введенням у дію Національної кадастрової системи повна реєстрація земельної ділянки подешевшала. Якщо раніше за аналогічну послугу громадяни платили 255 грн., то тепер - 184 грн. (вартість складається з 65 грн. за реєстрацію в кадастрі у територіальному органі Держземагентства та 119 грн. за реєстрацію права власності в Укрдержреєстрі). Здешевлення не просто збіглося в часі, а саме стало можливим завдяки запровадженню Національної кадастрової системи (НКС).

Надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів про землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць чи довідки, що містить узагальнену інформацію про землі (території) коштує 71 грн., про обмеження у використанні земель - 68 грн., про земельну ділянку - 53 грн., а надання викопіювань з кадастрової карти (плану) та іншої картографічної документації ДЗК - 31 грн.

Пошук, перегляд, копіювання та роздрукування відомостей з ДЗК про нормативно-грошову оцінку земель та земельних ділянок коштуватиме 100 грн., про земельні угіддя (за 1 дм квадратний плану масштабу 1:2000-1:5000 території населених пунктів та масштабу 1:5000-1:10000 за межами населених пунктів) чи координати поворотних точок меж об'єктів кадастру (за один аркуш формату А4, до 30 точок меж об'єктів) - 67 грн., про частини земельної ділянки, на які поширюється дія сервітуту, договору суборенди земельної ділянки - 77 грн., про бонітування ґрунтів (за 1 дм квадратний плану масштабу 1:5000-1:10000 за межами населених пунктів) - 126 грн.

Послуги оплачують, попередньо перераховуючи кошти через банки або відділення поштового зв'язку. Підтвердженням оплати послуги є платіжне доручення або квитанція з відміткою банку чи відділення поштового зв'язку, які додаються до заяв про надання відповідної послуги.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>