День народження президента злиденного Зімбабве обійшовся у 600 тисяч доларів

Святкування 89-річчя президента Зімбабве Роберта Мугабе 2 березня обійшлося, за даними місцевих ЗМІ, в 600 тисяч доларів.

Гроші поступили від пожертвувань. Торт на честь Мугабе надала, за непідтвердженими даними, алмазовидобувна компанія Mbada Diamonds. Він важив 89 кілограм. З нагоди свята також були випущені пам'ятні золоті монети, а після закінчення заходу в повітря відпустили 89 повітряних кульок, пише сайт "Лівий берег".

Свій день народження президент Мугабе відмітив в шахтарському місті Биндура. На свято прийшли тисячі чоловік. Напередодні власне дня урочистості в місті був оголошений короткий робочий день: жителі пішли додому на годину раніше, щоб зайнятися прибиранням вулиць.

Власне день народження Мугабе був 21 лютого. Урочистості відбулися пізніше, щоб дати шанс прибічникам Мугабе висловити свою підтримку. Раніше масові урочистості на честь дня рожденния Мугабе були в 2009 році, коли йому виповнилося 85 років. Тоді пожертвування на проведення свята (у меню входили елітне шампанське і віскі, омари і чорна ікра) зібрали серед великих національних компаній активісти правлячої партії. Мугабе управляє Зимбабве з 1980 року. У березні 2013 року в країні відбудеться референдум за новою конституцією, а влітку - президентські вибори.

Зімбабве минулого року очолило список країн з найбільшою інфляцією. Падіння місцевою валюти вимірювалося в сотнях мільйонів відсотків. Нині країна прожовжує житии у злиднях. У казні у кінці січня залишалося 217 доларів США.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>