Дітей не пускають до школи, якій 46-й рік

У селі Степангород Володимирецького району об’єктом широкого розголосу стала місцева школа, збудована у 1967 році. На навчання до неї батьки не пускають своїх дітей, мотивуючи рішення тим, що навчальний заклад аварійний. Мовляв, там у будь-яку хвилину може обвалитися дах, тож потрібно будувати нову школу.

Умовляти батьків відпустити дітей на уроки до Степангорода з’їхалися представники влади, освітянської галузі. Чиновники зазначають, що торік школу перевіряли ліцензовані експерти і дозволили проводити у ній навчальний процес. З їхніх слів, школа потребує ремонту. Батьків запевнили, що стелю невдовзі укріплять. Але степангородці продовжують наполягати на своєму – селу, у якому більше 400 учнів і висока народжуваність, потрібна нова школа.

Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов з приводу цієї ситуації дав такий коментар: «На сьогодні школа у Степангороді не знаходиться в переліку аварійних. В області є набагато гірші приміщення навчальних закладів, і це треба розуміти. Якщо хтось вважає, що методом банального шантажу можна оминути чергу справді аварійних шкіл, щоб збудувати навчальний заклад у своєму селі, а всіх інших змусити чекати, то це помилка. Таким чином не вдасться зробити нічого хорошого ані для школи, ані для батьків, ані, тим більше, для учнів».

У свою чергу голова Володимирецької райдержадміністрації Володимир Ткачук зазначив: «Так, степангородці вимагають одного – будівництва нової школи. Без альтернатив. Ми вирішили відремонтувати заклад. На це планували виділити мільйон гривень. Окрім того, мали викупити приміщення магазину, аби там організувати їдальню, придбати окрему будівлю під спортзал. Ті ж, які є у школі, хотіли перепланувати на кілька кімнат. Школа у Степангороді хоч і стара, проте у цілком задовільному стані. Там і освітлення вистачає, і тепло. Проте батьки відмовилися, аби ми її ремонтували. Кажуть, що самі залатають балку, а щоб ми усі гроші вклали у будівництво нової школи. Що ж, ми підемо назустріч громаді. Якщо люди не передумають, то на наступній сесії районної ради винесемо це питання на розгляд».

Сергій НОВАК,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>