Де зубрам жити добре?

У січні більшість волинських ЗМІ повідомляли про облік зубрів у Волинських лісах. Зокрема з перевіркою у державному підприємстві "Звірівське мисливське господарство" (Ківерцівський район), для якого за державні кошти закупали цих рідкісних тварин, побували фахівці Державної екологічної інспекції у Волинській області. Так за чотириденний період спостережень вдалося відстежити сліди всього 12 зубрів, тоді як минулого року їх ще було 27. Фактично ситуація зі збереженням рідкісних тварин на Волині катастрофічні.

Цікаво, що у наших сусідів білорусів ситуація протилежна. Там теж нещодавно провели облік зубрів у національному парку "Біловезька Пуща", де кількість червонокнижних тварин у півтора раза більша, ніж того вимагають норми.

Як повідомляє газета "Вечірній Брест" (http://www.vb.by), за інформацією заступника генерального директора парку по науці Василя Арнольбика, на даний момент в пущі налічується 456 зубрів, тоді як оптимальною їх чисельністю для заповідника є 250-300 особин.

В порівнянні з минулим роком поголів'я зубрів збільшилося на 28 особин. Зараз фахівцями НАН опрацьовується програма розселення лісових велетнів в інші райони Білорусі, зокрема, на північ країни.Облік зубрів проводився методом візуального спостереження в місцях підгодівель і жиронаказів тварин.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>