Активізувалися крадії та шахраї

Незважаючи на вжиті правоохоронцями заходи щодо запобігання скоєнню на території міста шахрайств, квартирних крадіжок і крадіжок із салонів автомобілів та цикл публікацій на вказану тему у ЗМІ, останнім часом знову почастішали випадки вчинення злочинів цієї категорії.

Так, аби не стати жертвою зловмисників, які обкрадають автомобілі, заступник прокурора Луцька Василь Корнесюк радить не створювати умов, які цьому сприяють, а саме: не залишати у салонах авто цінне майно та гроші. Варто пам’ятати, що, як правило, злодії зі сканерами обирають своїми жертвами власників дорогих машин, залишених на нетривалий час біля торговельних або громадських закладів.

Крім того, існує схема квартирних крадіжок, екранізована у відомій кінокомедії «Один удома»: злочинці ретельно відстежують, хто планує залишити своє помешкання у вихідні та святкові дні на тривалий час, та безперешкодно обкрадають таке житло. Тож якщо ви зібралися кудись від’їжджати, то не слід повідомляти про це сусідам.

Поряд з тим, як повідомив Василь Корнесюк, знову почастішали випадки «мобільних» шахрайств. Зловмисники, представляючись працівниками міліції, повідомляють потерпілим про те, що їхні родичі нібито затримані за скоєння злочину, а за «сприяння» у звільненні їх від відповідальності вимагали у спантеличених людей гроші через банківські термінали та електронні платіжні системи.

Аби не стати жертвою подібного злочину, необхідно спершу зв’язатися зі своїми родичами, ні в якому разі не перераховувати гроші, а негайно повідомити про такі дзвінки до міліції.

Наш кор.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>