Мийте посуд… гірчицею

Не секрет, що після миття посуду на ньому залишаються дуже небезпечні хімічні речовини, які входять до складу популярних мийних засобів з магазинних полиць. Потрібно не менше десяти хвилин полоскання під проточною водою для видалення залишків хімії. Навіть якщо у вас достатньо часу і терпіння на це та грошей на сплату рахунків за воду, ці речовини все одно отруюють нас, потрапляючи у воду та грунт.

У радянські часи в дитсадках та школах використовували гірчичний порошок. Це найдешевший і екологічно безпечний спосіб миття посуду. Можна купити його на ринку або в магазині, посипати тарілку, розмазати порошок, змити. При цьому отримана вода не тільки не шкідлива для навколишнього середовища і вашого здоров’я, але й може використовуватися як добриво і засіб від шкідників на полях. Гірчиця легко змиває жирні плями з посуду. Можливі варіанти використання: гірчичний порошок (у чистому вигляді); гірчичний порошок плюс оцет (або просто магазинна гірчиця); гірчичний порошок плюс сода у співвідношенні 3:1. Але усе це не годиться для посуду з антипригарним покриттям (тефлон і т. п.).

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>