Українці будуть похмелятися «Козаком Бодуном»

Ідея створення українського антипохмеліну належить Станіславу Савінському, українському вченому-біохіміку, кандидату біологічних наук. Протягом декількох останніх років він теоретично й практично працював над цією темою. У результаті дослідів з’явився «Козак Бодун», аналог популярного на Заході коктейлю «Кривава Мері», тобто його безалкогольної версії. Зрештою, як стверджує рівненський дослідник, у багатьох компонентах український варіант перевершує свого зарубіжного конкурента й обіцяє стати ще більш брендовим.

Повна формула напою наразі не розкривається.

– Основним інгредієнтом «Козака Бодуна» є, звичайно, томатний сік, один з найбагатших на органічні кислоти, – зазначає Станіслав Савінський. – Сукупно з іншими чинниками він дає змогу швидко відновити водно-соляний баланс організму. Більше того, натуральний напій «Козак Бодун» можна вживати регулярно як корисний вітамінний і профілактичний засіб. При похмільному синдромі рекомендується випити пляшку напою і лише потім пити багато води. При важкому похміллі можна додати до приготованого напою одну чарку, приблизно 30 міліграмів, горілки. Також цей напій можна вживати як звичайний алкогольний коктейль, з льодом і гілочкою селери. Втім, слова словами, а щоб переконатися у властивостях «Козака Бодуна», треба його спробувати.

Сергій Новак,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>