Бабуся хотіла підзаробити на онукові-напівсироті

Прокуратура Горохівщини порушила кримінальну справу щодо мешканки одного з сіл району. Потягнула вона під кримінал й тодішнього голову сільради. Удвох вони незаконно продали житло та земельну ділянку, яка належала онукові жінки.

Ще у 2001 році після смерті батька та позбавлення батьківських прав матері, опікуном над дитиною стала бабуся, яка проживає в сусідньому селі. Через сім років жінку звільнили від опікунства, оскільки хлопець перебував у інтернаті на повному державному утриманні.

2010 року задля вирішення своїх матеріальних проблем бабуся вирішила продати хату й земельну ділянку онука. Тут їй і знадобилася допомога сільського голови. Посадовець видав жінці неправдиву довідку про те, що вона є опікуном неповнолітнього і проживає разом із ним. Потенційного покупця майна сільський голова запевнив, що усе відбувається законно. А також засвідчив підписом та печаткою сільради розписку про отримання продавцем грошей. Покупцеві видав неправдивий витяг із акту сільської ради.

На підставі підробленого рішення покупець виготовив технічну документацію із землеустрою. А голова вніс до господарської книги сільської ради дані про нового власника домогосподарства.

За інформацією прес-служби прокуратури Волинської області, незаконними діями сільського голови та бабусі неповнолітньому було завдано майнову шкоду на суму понад 45 тисяч гривень. Завдяки вжитим прокуратурою району заходам права дитини наразі повністю поновлено. Житло та земельна ділянка повернуті законному власнику, а на шахраїв чекає суд.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>