16-річна Катя виглядала, як 60-річна бабця

В Новому Уренгої (Росія) живе одна з унікальних, але нещасних людей із синдромом передчасного старіння – у світі їх всього 20. Каті було 16 років, а виглядала вона, як 60-річна бабуся. І хоч ставиться дівчина до своєї біди з іронією, проте від мрій – виглядати на свої роки – не відмовляється.

Хвороба торкнулася тільки обличчя, у той час як її фізичні дані, активність, самопочуття, тіло відповідають 16-річному віку. Катя закінчила звичайну школу, у рідному Уренгої до неї звикли, і вона відзначає, що ловить на собі здивовані погляди лише в інших містах.

Катю тягали по лікарях ще змалечку. Але спеціалісти розводили руками: з таким діагнозом вони безсилі. І от нарешті знайшлися пластичні хірурги в Москві, які вирішили спробувати допомогти дівчині. Директор клініки, професор Олександр Тепляшин, повідомив, що взяв на себе всі витрати на реконструкцію обличчя, пластики повік тощо. Нещодавно Катя показала світові своє нове обличчя, а виглядає вона хоч і не 17-річною, але значно молодшою та свіжішою, аніж 60-річна.

Хоча дівчині й доведеться ще пройти реабілітаційний період та довготривалу терапію для підтримки отриманого ефекту – вона не падає духом.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>