Не бійтеся жовтих кавунів

Нещодавно до редакції «Вісника+К» прийшла стурбована читачка. Вона принесла кавун, який придбала в одному із супермаркетів Луцька. Жінка висловила підозри, що він «наколотий» усілякою гидотою, бо м’якоть була не яскраво-червона, а жовта.

Спішимо заспокоїти усіх любителів солодкої ягоди: жовтий кавун – новий сорт. Він з’явився на світ в Ізраїлі в результаті схрещування африканського дикого, який якраз жовтого кольору, зі звичайним. Експерименти з виведення жовтого сорту йшли давно. Наприклад, в результаті схрещування російські селекціонери отримали гібрид під назвою «кавбуз», який взяв від кавуна тільки аромат, а всім іншим схожий на гарбуз, тож його найкраще використовувати для приготування каші. «Цього року ми торгуємо жовтими кавунами уже більше місяця, – розповідає Сергій, завідувач відділу «Овочі-фрукти» одного із луцьких супермаркетів. – Ціна не набагато вища за звичайні, бо їх уже навчилися виводити й в Україні. Наш магазин закуповує їх у кримському селі Мар’янівка Красногвардійського району. Але поки що покупці до жовтого кавуна, як і до всього нового, ставляться з осторогою».

Сергій КРАЙВАНОВИЧ, м. Луцьк

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>