По догляду за дітьми-двійнятами трудовий стаж не подвоюється

Я – вчитель. У мене троє дітей, серед них трирічні двійнята. Я отримувала допомогу як на другу і третю дитину. Зараз за певними обставинами оформила додаткову відпустку терміном на рік. Мене цікавить: який стаж по догляду за дітьми мені зарахують при виході на пенсію (3 чи 6 років)?

Ольга МЕЛЬНИЧУК,

с. Торговиця Млинівського району

Рівненської області

У Головному управлінні Пенсійного фонду України у Рівненській області, посилаючись на статтю 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» відповіли, що, оскільки ви працюєте, то є застрахованою особою в системі загальнообов’язкового державного страхування на період догляду за дитиною до трьох років. Роботодавець надає вам відпустку до досягнення дитиною трирічного віку. Відповідно, за період перебування у такій відпустці та отримання допомоги через Управління праці та соціального захисту населення, проводиться сплата єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України. Зазначений період догляду за дитиною (три роки) і зараховується до трудового стажу. При народженні двійнят трудовий стаж не подвоюється.

Підготувала Марія МАРТИНЮК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>