Робот-медсестра

Новий робот, якого нещодавно презентували вчені, може стати товаришем для хворих дітей у лікарнях.

60-сантиметровий робот Нао і сам є маленьким, як і діти, з якими він грається в міланській клініці Святого Рафаеля. Однак дослідники з європейського проекту ALIZ-E вважають його достатньо потужним: він повністю укомплектований для того, аби протягом дня використовуватись персоналом клініки.

Над проектом, на втілення якого впродовж 2010-2014 років ЄС виділено 8,2 мільйона євро, працювали дослідницькі інститути по всій Європі. Особливість даного типу роботів полягає ще й у тому, що вони мають систему запам’ятовування подій, а тому можуть зберігати взаємодію з дітьми та адаптувати свою поведінку.

Хоча Нао й бавиться з дітьми, він також «прищеплює» їм правильну поведінку при діабеті. Зокрема, під час гри в питання та відповіді малеча дізнається про важливість дотримання певного рівня цукру в крові. Якщо ж робот не знає відповіді, то скрушно хитає головою.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>