«Хочу поскаржитися на державу в Європейський суд»

Хочу дізнатися адресу Європейського суду з прав людини та нового омбудсмена, яку вибрали після Карпачової. Мені 87 років, а моя справа вже 5 років тягнеться, прокуратура затягує час.

Інвалід війни I групи Леонтій ІВАНІВСЬКИЙ,

м. Ковель Волинської області

Ви можете звернутися до Суду лише після того, як вичерпаєте всі національні засоби правового захисту. Це означає, що ваша справа побувала на розгляді найвищої в державі судової інстанції. Після дати вирішення остаточного рішення у вас є шість місяців на звернення у Європейський суд. Пам’ятайте, що при розгляді заяв Суд визнає неприйнятними більш ніж 90% із них через недотримання заявниками умов звернення до суду.

Ви можете скаржитися до Суду лише на ті факти, за які несе відповідальність певна державна структура (орган законодавчої влади, адміністративна установа, суд та ін.) – тобто ви жалієтеся на державу, яка порушила ті чи інші ваші права. Суд не розглядає заяви, спрямовані проти приватних осіб або недержавних організацій. Офіційними мовами Суду є англійська та французька, але ви можете звернутися офіційною мовою однієї з держав, що ратифікували Конвенцію – тобто українською теж. Суд приймає лише заяви, надіслані поштою. Усю кореспонденцію стосовно вашої заяви необхідно надсилати за адресою:

The Registrar

European Court of Human Rights

Council of Europe

F–67075 STRASBOURG CEDEX

FRANCE – ФРАНЦІЯ.

Будь ласка, не скріплюйте листи і документи, які ви надсилаєте до Суду, степлером, клеєм, жодним іншим чином. Усі сторінки повинні бути послідовно пронумеровані. Зразки заяв можна знайти в Інтернеті, тож попросіть внуків чи знайомих допомогти вам у цьому.

Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерію Лутковську ви знайдете за адресою: м. Київ, 01008 вул. Інститутська, 21/8. Телефон гарячої лінії омбудсмена: (044) 253-75-89.

Мирослава КОСЬМІНА

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>