Рідні досі сподіваються, що солдат повернеться з Афгану

Володі Хомичу із села Підманове Шацького району зараз було би вже 52… Війна в Афганістані забрала його назавжди. Батько, Дмитро Петрович, до цих пір вірить в його повернення.

У черговий раз сім’я Хомичів звернулася по допомогу на телевізійний канал СТБ, на програму «Битва екстрасенсів». Вони приїхали. Тоді село Світязь, школу і вулицю в Підманево, названу в честь Володимира Хомича – показали по телебаченню. Зупинилися на кладовищі, біля того пагорба, що його батьки не називають могилою. Де не було ніякого надпису, тільки дуб, посаджений школярами. Більшість екстрасенсів сказали, що Володі немає в живих. Тільки двоє молодших, чи так вони побачили, чи просто пошкодували батьків, промовили: «Якщо вірите, що він живий, то ця віра нехай підтримує вас протягом життя». Хлопці, які були разом із Володимиром у Афганістані, їхали в тій самій обстріляній автоколоні, доводили, що Володя загинув разом із лейтенантом. Їхні тіла розірвало повністю, віднайшли черепи, по яких і зробили подібні висновки. Лише цього року член виконкому Світязької сільської ради Олена Корусь вирішила взяти активну участь у спорудженні пам’ятника для Володі Хомича. Батьки ж до цих пір не давали згоди. За кошти сільради його поставили. Афганці, ветерани, учні, вчителі та однокласники зібралися на кладовищі. Ігумен Арсеній освятив цей дарунок від громади. Були спогади, які ятрили душу. ...А батько все одно вірить, що син працює в розвідці, що він живий і колись забере його до себе.

Олеся КУЛІШ, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>