Батьки вимагали за смерть доньки довічне ув’язнення вбивці

Суд задовольнив їх прохання

Нещодавно завершилося судове слухання у кримінальній справі, порушеній стосовно 28-річного рівнянина Сергія Тимощука, який у липні 2009 року спочатку задушив 18-річну дівчину, а наступного дня ще й пограбував її труп. Рівненський міський суд визнав підсудного винним та засудив до довічного позбавлення волі.

Того суботнього вечора жителька села Бармаки Рівненського району Оксана П. близько 21.00 виїхала у Рівне до подруги. Під’їжджаючи до міста, дівчина зателефонувала їй і сказала, що незабаром буде. Проте до подруги вона так і не прийшла. Батьки негайно повідомили міліцію про зникнення доньки. Тіло 18-річної студентки правоохоронці виявили через три дні у полі поблизу Рівного.

У ході слідства з’ясувалися обставини цього страшного злочину. Вийшовши з маршрутки, на околиці міста Сергій помітив дівчину, яка йшла у його напрямку. Спробував завести розмову, проте та не бажала спілкуватися із захмелілим незнайомцем, і йому «знесло дах». Тоді він вирішив поквитатися з Оксаною. Задушивши студентку, вбивця відтягнув її тіло у поле, а сам втік. Наступного дня, усвідомивши скоєне, Сергій повернувся до загиблої, забрав гроші, прикраси та паспорт.

На досудовому слідстві підсудний зізнавався у злочині і повністю визнавав свою провину. Проте, опинившись на лаві підсудних у грудні 2011 року, стверджував, що ніякого відношення до вбивства не має. Враховуючи докази, зібрані слідством, Апеляційний суд Рівненської області засудив Сергія до довічного ув’язнення.

– Із таким рішенням суду засуджений не погодився і окаржив вирок, – коментує державний обвинувач по справі Олена Горбань. – На підставі його заяви, Верховний суд повернув справу на повторний розгляд, та для Сергія Тимощука це нічого не змінило. Рівненський міський суд, засідання якого відбулося 24 квітня 2012 року, залишив попередній вирок без змін. Тому решту життя підсудний проведе за гратами.

Також обвинувач повідомила, що вбивця поніс таке покарання лише завдяки наполегливості батьків загиблої Оксани Поліщук, які пильно стежили за процесом і без жодних адвокатів відстоювали свої інтереси. Спочатку рідні вимагали, щоб кривдник їхньої доньки не лише опинився за гратами, а й сплатив моральну компенсацію у розмірі одного мільйона гривень, які вони віддадуть дитячому будинку. Та отримавши рішення суду про довічне позбавлення волі, батьки Оксани від грошової компенсації відмовилися.

Марія МАРТИНЮК,

м. Рівне

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>