Аферисти пропонують купити шматок пластмаси, який лікує від усіх хвороб, за 500 доларів

Колега з Івано-Франківська розповіла історію, як їй аферисти пропонували стати «багатою та здоровою лише за кілька днів». Такі схеми вже успішно діють в східних областях України, зараз підприємливі ділки добралися вже й до Заходу. Сподіваємося, ця розповідь допоможе людям зберегти свої гроші.

Зранку задзвонив домашній телефон. Жінка, яка представилася Орисею Миколаївною, розповіла, що мене їй порекомендували «дуже впливові знайомі» як відповідальну і працелюбну людину, яка потребує підзаробітку. І оскільки їхня організація проводить зараз набір нових працівників, мені запропонують роботу. Якщо я їм підійду, то вони зроблять таку пропозицію, про яку я й мріяти не могла.

Назву фірми незнайомка не назвала, прізвища «впливових знайомих» також, але запропонувала зустрітися. До того ж, наголосила, щоб не спізнювалася, бо чекати мене ніхто не буде.

Уже розуміючи, про що мова, я погодилася на зустріч, вирішивши побачити, яку схему вигадали шахраї.

На зустріч моя співрозмовниця сама спізнилася на десять хвилин, проте двічі перетелефонувала, пояснюючи, що саме завершує важливі справи у банку.

Ми здибалися у кав’ярні. Переповідати розмову довго. На запитання, хто ж саме дав мій домашній номер, нова знайома відповідати відмовилася, мотивуючи, що це були четверо людей і вона вже точно не пригадує, хто саме. З цього роблю висновок – номери просто беруть з телефонного довідника. Власне, чи не кожен мешканець міста не проти підзаробити і може згадати когось, хто б міг його порекомендувати потенційним роботодавцям.

Суть «солідної» роботи – рекомендувати і продавати своїм друзям та знайомим унікальний винахід – пластинки «Лакей», які повністю захищають від шкідливого електромагнітного випромінювання.

Жіночка не полінувалася зняти кришку свого мобільного телефону і показала шматочок чогось, схожого на пластмасу, який захищає її від випромінювання телефону.

Потім розказала, що уже кілька років не хворіє, бо притуляє до тіла оті пластинки. А коли її сім’я захворіла на грип, то вона вилікувалася за кілька годин, притуливши до закладеного носа пластинку, а чоловік хворів декілька тижнів, бо не вірив у чудодійну силу винаходу. Її донечка мала проблеми з пам’яттю, а після того, як турботлива матуся підкладала їй під подушку пластину, мало того, що стала здоровою, так ще й дзвонить мамі і по телефону читає вірші Тараса Шевченка, які раптово вивчила напам’ять.

Мені продемонстрували планшети з красивими кольоровими фотографіями кубків і різноманітних нагород, які отримали винахідники пристрою від відомих світових організацій (респект фотошопу!!!) та пообіцяли заробіток – 1000 доларів на місяць, якщо я продаватиму пластинки своїм знайомим. До речі, вартість однієї такої пластинки – 500 доларів. А потрібно їх, за словами жіночки, три-чотири. Цікава деталь, диво-пластини вічні, термін дії не минає і позитивний вплив не зменшується.

Потім жіночка почала агітувати мене «здати» їй номери телефонів моїх знайомих, особливо тих, хто керує різними підприємствами чи має досвід роботи у торговельній чи бухгалтерській сфері. Коли я відмовилася, жіночка подивилася на мене і трагічним голосом запитала, чому я не хочу допомагати людям...

Судячи з усього, новий лохотрон лише набирає розмаху. Пошукова система видала адреси декількох сайтів, де на форумах люди розповідають, як повірили аферистам і виклали гроші на цей винахід. Проте відгуки, в основному, з Криму, Харкова, Луганська.

Чи багато знайдеться людей, які викладуть 500 у.о. за те, щоб захистити себе і своїх рідних від електромагнітного випромінювання і щоб одразу вилікувати абсолютно всі хвороби – покаже час. Усе тільки починається.

Любов ЗАГОРОВСЬКА,

Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>