Ювілей зустріли з оновленими тролейбусами

Минулого тижня Луцьке підприємство електротранспорту відзначило своє 40-річчя. Тролейбусники отримали гарний подарунок до свята. Луцький автомобільний завод передав підприємству чотири відреставровані тролейбуси «Богдан», які простоювали через поломки. ЛУАЗ виконав ремонтні роботи безкоштовно. 20 квітня оновлені машини вийшли на лінії. У відреставрованому «Богдані», який курсував за маршрутом №2, цього дня проїзд був безкоштовний. Замість квитків пасажирам роздавали вітальні карточки, також бажаючі могли взяти участь у розіграші грошових призів. Окрім того у тролейбусі святкову обстановку протягом кількох годин створював фольклорний гурт музичної школи №3 «Волиняни». Одним з перших пасажирів цього тролейбуса був Луцький міський голова Микола Романюк.

Нині парк тролейбусного депо налічує 58 машин. У найкращі часи їх кількість доходила до 130 одиниць. А за розрахунками спеціалістів, Луцьк потребує мінімум 75 тролейбусів. Як зізнався Микола Романюк, у найближчі кілька років планується значне оновлення тролейбусного парку у місті. Вже розробляються спільні проекти з головним виробником цього виду транспортних засобів – підприємтвом «Богдан» (благо, головний виробничий майданчик підприємства знаходиться у Луцьку). Корпорація також готова розробити стратегію розвитку міського транспорту. Зокрема мова йде про єдину диспетчерську для комунальних та приватних перевізників і запровадження системи електронних карток при оплаті за проїзд (у тому числі й для пільговиків, за рахунок переведення їх на адресні виплати). Це все у планах. Але найбільше луцьких тролейбусників турбує питання заборгованості із заробітних плат, яке тягнеться уже кілька років і провокує страйки на ЛПЕ. Міська влада планує вирішити цю проблему повністю у травні. Якраз це і має стати найбільшим подарунком для тролейбусників до професійного свята.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

м. Луцьк

Фото автора

Микола РОМАНЮК – один з перших пасажирів відреставрованого тролейбуса

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>