Рожищенський господар

Чимало моїх родичів та знайомих живуть у Рожищі, і всі одностайні в оцінці роботи міського голови Афгана Алієва - справжній господар, всьому дає лад і вже видно позитивні результати. Ще коли очолював комунальну службу, то квартири було переведено на індивідуальне опалення. Тепер мер мріє збудувати сучасні дороги, провести вуличне освітлення і створити об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. І ще один не менш важливий факт, який свідчить про людські якості пана Алієва: азербайджанець, який навчався у Москві, вільно розмовляє українською мовою. На відміну від багатьох столичних начальників.

- Щоб знати, які проблеми хвилюють людей, з ними потрібно спілкуватися, - розповідає Афган Алієвич. - Тому міська влада неодноразово вивчала громадську думку відносно потреб територіальної громади. Ми з'ясували основні болючі питання: якість автомо-більних доріг, освітлення міських вулиць, влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади і ліквідація стихійних сміттєзвалищ. Вже зроблено 2,1 кілометра доріг, капітально відремонтовано кілька вулиць. Виготовлено проекти на ремонт інших. На це потрібно 1,5 мільйона гривень. Освітлено сім кілометрів вулиць. Ще плануємо реалізувати чотири проекти. Ці питання під постійним контролем, сподіваюся найближчим часом завершити освітлення всього міста. Плануємо відкрити четверту групу в садочку №3. Сподіваємося на перевиконання бюджету і тоді закладемо кошти на її комплектацію. Відкрито садочок №4, фінансуємо три групи за рахунок міської ради. Всього в чотирьох садочках 23 групи, ми забезпечуємо харчування дітей, зарплату працівникам і всі господарські витрати.

За словами Афгана Алієва, у місті було 12 стихійних сміттєзвалищ, куди роками городяни вивозили різноманітні відходи. У Рожищі створили підприємство, яке займається благоустроєм. Підписали понад дві тисячі договорів на вивіз сміття з мешканцями приватного сектору. Тепер спеціалізована машина проводить збір відходів зі своїм вантажником. Чітко розроблено графік вивозу, а від багатоквартирних будинків, біля яких встановили 64 контейнери, сміття вивозять централізовано.

- Можу зі всією відповідальністю заявити: таке ганебне явище як стихійні смітники у Рожищі ліквідоване, - продовжує міський голова. - На сесії ми прийняли документ "Правила благоустрою", які роздані мешканцям і повинні стати законом для всіх жителів. Адже кожна людина повинна знати не тільки свої права, але й обов'язки.

Афган Алієв мріє зробити місто привабливим для інвесторів, тому пропонують в промисловій зоні 23 земельні ділянки. Таким чином можна отримати нові робочі місця і поповнити бюджет.

- У нас дуже зручне географічне розташування: залізниця, міжнародна автомобільна траса, а крім цього, ще є електропідстанція потужністю 110 тисяч кіловольтів. Це величезний енергетичний ресурс. Можна будувати заводи, фабрики. Плюс до цього водна артерія - через місто проходить річка Стир. Тому наші пропозиції ми представили на різних сайтах в Інтернеті, - продовжує Афган Алієв. - Два роки поспіль подаємо свої інвестиційні проекти: роздільний збір й утилізація сміття, реконструкція каналізаційно-насосної станції. Загальна вартість - 3,5 мільйона євро. Їх вже розглянули комісії Євросоюзу, і ми отримали позитивний результат. Приїжджали експерти з Польщі для вивчення кошторисної вартості цих проектів.

Кость ГАРБАРЧУК,

Волинська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Афган Алієв народився в Азербайджані у 1961 році. Закінчив Московський державний університет імені Ломоносова. За фахом - біофізик. Працював 12 років у комунальному господарстві міста Рожища. Очолював Луцький міський центр зайнятості та департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради. У вересні 2009-го обраний міським головою Рожища.

Голос народу

Відомий український поет Ігор Павлюк, який родом з Волині, нещодавно назвав рожищенського мера людиною слова. Він звернувся до міського голови з проханням: зрізати на кладовищі старе дерево, яке руйнувало могили родичів. Один місцевий підприємець чотири місяці морочив голову літератору і нічого не зробив. А мер відразу виконав прохання.

Житель міста Олексій Терещук зазначив: "Я звернувся до пана Алієва від мешканців вулиці Суворова. У нас була погана дорога з величезними калюжами. Він уважно вислухав, пояснив, що капітальний ремонт буде пізніше, викликав майстра з благоустрою. Нам привезли щебінь, грейдер його розрівняв - і питання було вирішено. Приємно, що міський голова у нас доступний: якщо він на місці, то завжди прийме і прислухається до думки городян".

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>