Паперові рушники шкідливі

Дослідники з університету Лаваль у Канаді встановили, що паперові рушники в громадських туалетах несуть в собі серйозну загрозу для здоров’я. Експерти протестували цей виріб шести марок. Бактерії були знайдені в усіх зразках. Однак особливо відзначилися рушники, вироблені з волокон, отриманих у ході вторинної переробки.

Найчастіше аналіз виявляв наявність бактерій, що виробляють токсин, який викликає харчові отруєння. Також дослідники знайшли бактерію, яка провокує інфекції очей, легенів, крові і центральної нервової системи.

Нагадаємо, вчені вже знаходили бактерії у вторинній паперовій продукції. Там вони можуть спокійно розмножуватися, оскільки інгредієнти на зразок крохмалю виступають в ролі їжі для них. Тепер дослідники хочуть з’ясувати, які бактерії «мешкають» в кухонних рушниках і серветках для обличчя.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>