Рослини для ліків цілитель вирощує у чудо-саду

Тут яблуні родять без цвіту, а груші плодоносять тричі на рік

 

Валентин Леусь із міста Гоща на Рівненщині вже 50 років лікує своїх пацієнтів травами. Закінчив радгосп-технікум, сільськогосподарський інститут і Київську сільськогосподарську академію. Навіть отримав пропозицію залишитися в академії, але повернувся у рідну Гощу.

Найперше вилікував дружину

За ці роки Валентин Герасимович виростив цілий ботанічний сад - справжнє чудо. На престольне свято Михайла Архистратига пригощає гостей свіжими суницями зі своєї грядки. Цей сорт "Просьюжен", ягоди якого вагою 60 грамів, плодоносить від середини травня до кінця листопада. Всього відомий садівник має 65 сортів суниць та полуниць. А ще у його саду ростуть рідкісні сорти винограду, грона якого важать до двох кілограмів. Алича, схрещена з трояндою, не лише радує смачними плодами, а й розливається надзвичайним ароматом. Груша родить аж тричі на рік! А диво-яблуня хоч не цвіте, та червонобокі яблука завжди має.

Що стосується лікарських рослин, то особливу увагу травника привертають знання відомого травознавця з Рівненщини Івана Носаля, українського академіка Дмитра Гродзинського.

Дружина, з якою разом навчалися у Києві, теж за фахом агроном, завжди у всьому підтримувала і допомагала. А найбільша помічниця - внучка Юля, яка вже добре розуміється на травах.

Зараз Валентин Герасимович радіє величезній живій колекції, а головне тому, що на споконвічно волинських землях зумів виростити абсолютно екзотичні рослини з Тибету, Японії, Китаю.

- Саме лікарські трави підняли мою дружину, яку привіз з лікарні фактично паралізованою. Два з половиною роки виходжував її, - каже травознавець. - Бог створив світ так, що сама природа дає нам ліки. От зараз лікую вчительку із Шепетівки, у якої розсіяний склероз, вона не могла рухатися і майже не говорила. Уже почала ходити, з'явилася ясність думок, її вже не "водить", розтягнуто, але розмовляє. Хоча фактично ця хвороба не лікується.

Лікарі - пацієнти травознавця

За ліками до гощанського травника їдуть з усієї України, чимало відвідувачів. Його пацієнтами є й самі лікарі, навіть проректори й завкафедрами медичних університетів.

- Чого лишень не наслухаюся про нинішню медицину, аж страшно стає, - коментує моє здивування Валентин Герасимович.

Дивлячись на настоянки, пакети з травами і порошковидними сумішами, розпитую, наскільки усе це помічне. Зрозуміло, про все народний лікар розповісти не в змозі, але дещо коментує:

- Ось препарат Б-9 на основі болиголова (у Валентина Леуся своя методика у створенні назв для ліків - авт.). Використовується для лікування атеросклерозу, анемії, лейкозу, хвороб серця, мастопатії, міоми матки, ерозії, кісти, пухлин різної етимології, лімфовузлів, зоба, наднирників, онкозахворювань, зупиняє кровотечі, знімає спазми судин кори головного мозку. Цей засіб кращий від ноотропілу, що підтверджують відомі вчені-травники. Препарат дуже ефективний для профілактики онкозахворювань на ранніх стадіях. На жаль, хворих на рак дуже побільшало.

Інша настойка Г-9 на основі гінкго білоба, виготовлена за технологією академіка медицини Донцової, найперше знімає спазми судин головного мозку, покращує мозковий кровообіг в коронарному, венозному і судинному руслі, має судинорозширювальну дію, нормалізує тиск, прекрасно розсмоктує пухлини, покращує зір. У 50 років у мене погіршився зір, почав приймати цей препарат у 62 роки і от зараз читаю добре без окулярів.

Особисто Валентин Леусь прихильник натуральних продуктів, а тому звертає увагу всіх людей на те, що вони їдять.

Ольга ЖАРЧИНСЬКА,

Рівненська область

Фото автора

Поради народного цілителя Валентина Леуся:

Відмовтеся від невідомо з чого приготовлених делікатесів і штучної їжі, а вживайте натуральну, просту.

Не лікуйте грибок аплікацією! Тобто уражені ділянки намазують відповідною маззю, а потім обгортають, роблячи аплікацію. Грибок треба підсушувати, а не створювати мікрофлору для розмноження.

Розводити природні ліки на 96-процентному спирті - абсурд. Такий спирт усе розчинить і ніякого лікувального ефекту не дасть.

  •  
Comments:

2 коментарів до Рослини для ліків цілитель вирощує у чудо-саду

  1. владимир

    Він людина нагла та корислива ліки його ніколи та нікому не помагали,справді буряни на садибі має. Та гарні відгуки про нього залишають тільки родичі та люди яким він лиже ж-пу.

  2. Світлана

    Я до нього ніколи не зверталася і звертатись не буду, тому що дуже добре знаю що він за людина, його метою є тільки одне, взяти у вас гроші!!! Він в аптеці скуповує трави, мішає їх з бур’янами, що ростуть в нього на городі і спихає вам за шалені гроші (непогано, купити ромашку за 20 гривень, розділити на 20 порцій та продавати по 100 гривень за ДОЗУ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>