Квіточки та чоловічки – з повітряних кульок

Чи можливо створити хороший настрій з повітря? Виявляється, можна, аби було бажання та натхнення – переконана лучанка Вікторія Новак, яка з повітряних кульок робить смішні, добрі композиції.

 

– У мене завжди було бажання створювати щось своїми руками, – розповідає про себе пані Вікторія. – Я з дитинства любила малювати, вишивати. Якось, збираючись у гості до своєї похресниці, захотілося подарувати оригінальний подарунок. Тоді й додумалась зв’язати повітряні кульки – вийшла весела фігурка.

Після цього молода мама захотіла влаштувати свято своїм трьом діткам. На день народження донечки вирішила зробити з повітряних кульок різнокольорові квіточки, чоловічків, тваринок. Старалася, щоб дітям було весело. З того часу з’явилося бажання пробувати створювати більш складні композиції з повітряних кульок. По допомогу звернулася до Інтернету. З’ясувала, що це мистецтво називається твістингом і є частиною аеродизайну. Основній техніці моделювання кульок вчилася сама, також шукала інформацію та майстер-класи з аеродизайну. В Інтернеті Вікторія знайшла багато однодумців, охоче ділиться власним досвідом.

– Спочатку було тяжко, та з часом навички удосконалювались. Буває, звичайно, що виходить гарно, а інколи – так собі, тож намагаєшся зробити краще, – каже майстриня.

Всього за три місяці Вікторія зуміла досягти дивовижних результатів. Тепер жодне родинне свято не проходить без її оригінальних повітряних прикрас. Поки що у Луцьку це мистецтво не поширене, проблематично придбати якісні кульки, які у нас здебільшого китайського виробництва. Тому жіночка замовляє у Києві найкращі італійські.

– В основному ідеї та образи для своїх робіт придумую сама, хочеться створити своє, оригінальне. Іноді мені щось присниться і відразу намагаюся це втілити, – продовжує співрозмовниця. – Здебільшого вигадую композиції на дитячу тематику.

У планах майстрині реалізувати ідеї оформлення залів, оригінальні букети. Сім’я Віки також потроху залучається до цього мистецтва, а малеча навіть допомагає мамі робити фігурки.

– Чоловік спочатку скептично поставився до мого захоплення, а зараз мною пишається, – посміхається Вікторія. – Бо дарую радість собі та своїй родині, адже повітряні композиції – це завжди гарний настрій.

Ольга ПАВЛІЮК,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>