«Заповіт» Шевченка співали хором

9 березня у Луцьку святкували 198-річницю з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. Під час урочистої частини біля пам’ятника Кобзареві поблизу Волинського національного університету, як і годиться, відбулася церемонія покладання квітів за участю представників влади та громадськості міста. До заходу долучилися також й активісти Козацького Стрілецького Братства. Відкрив свято відомий волинський письменник Василь Гей. «Слово про Кобзаря» виголосила доцент ВНУ ім. Лесі Українки, шевченкознавець Ольга Яблонська, яка зауважила, що твори генія ніколи не втратять свого змісту – достукатися до українського народу, змусити піднятися з колін, відродитися.

Незвичайне пошанування великому Кобзареві висловили студенти ВНУ: вони декламували твори Шевченка німецькою, англійською, французькою, польською, російською мовами. А знаний в Україні кобзар, заслужений діяч культури Володимир Горбатюк, окрім сольного виконання покладених на музику поезій Шевченка, залучив до виконання «Заповіту» й усю публіку, яка прийшла на свято.

Друга частина святкування проходила у Волинському драмтеатрі, де відбувся концерт «Уклін тобі, Кобзарю» та виставка «кобзарів» – книг-передруків найвідомішої збірки творів Шевченка.

Мирослава КОСЬМІНА,

м. Луцьк

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>