Фрейліни, які вміють стріляти з арбалета й битися мечем

Традиційно міські жінки чи дівчата не проти провести вільний час у перукарнях, салонах краси, позайматися у фітнес-клубах. А от у Рівному декотрим панянкам такі манірності ні до чого: і вони вирішили створити собі, так би мовити, клуб за уподобанням, де треба проявити не лише фізичну силу, а й силу волі. І назвали свій клуб "Амазонки". Очолює його Мирослава Коцемал.

Над назвою довго думати не довелося, бо нічого найбільш наближеного до їхніх занять підібрати не змогли. З історії нам відомо, що амазонки - це войовничі жінки, які добре володіли зброєю і не терпіли чоловічої присутності, а останні їх навіть боялися. Проте рівненські "амазонки" абсолютно нормально ставляться до чоловіків, ні з ким воювати не збираються, а от постояти за себе вміють. Щоб вирізнитися з-поміж інших, продумали спеціальні костюми.

- Ідею їхнього створення нам підказала співачка Руслана, бо саме її шкіряний одяг, у якому вона виступала на Євробаченні, ми й взяли за основу, - розповідає пані Мирослава. - Правда, наші костюми більш закриті і без усіляких бляшок-прикрас. Вони і зручні, і привабливі.

Рівненські амазонки насамперед вивчають бойове мистецтво, а точніше технологію рукопашного бою, добре володіють мечем, вправно стріляють з арбалета (видозмінений лук), а ще добре скачуть на конях. Не дивно, що декотрі навіть закінчили спеціальні курси й мають посвідчення охоронця правопорядку й дозвіл на носіння зброї. Тож під час фестивалю "Тарас Бульба" у Дубно вони брали участь як охоронці, правда, у їхній "компанії" був і чоловік.

- Так надійніше: дівчата є дівчата, - вважає Мирослава. - Коли знаю, що треба буде пізно повертатися додому, завжди маю із собою газовий балончик. Він виручав уже не раз. Було, що на Тараканівському форту біля Дубна, де ми тренувалися, до нас пристали місцеві хлопці. Їх - п'ять, а нас троє на той час у таборі залишилося. І на мене напало зразу троє. Там теж виручив цей балончик.

Тренуються дівчата з квітня до вересня. Головне для них, що мають можливість поспілкуватися, дати пораду одна другій, якщо виникають якісь проблеми. А ще ці заняття допомагають позбутися відчуття страху. Бо з "тарзанки" боягузка не зіскочить. "Тарзанка" - це такий спеціальний канат, за який чіпляєшся, розгойдуєшся і скачеш з висоти другого-третього поверху. Тут теж треба відпрацювати відповідну "техніку". Ну, і як годиться для жінки, рівненські амазонки вміють приготувати смачну їжу. А головне їхнє вміння у куховарстві - з мінімуму продуктів зробити ситну страву, якою можна нагодувати чимало людей.

Правда, цих бойових дівчат запрошують і на манірні жіночі ролі, коли проводяться різні шоу з відтворенням відповідних історичних подій. Так минулого року за них, фрейлін, боролися лицарі під час лицарського турніру у Хотинському замку. Там треба було показати усю жіночу чарівність, граціозність. Як виявилося, їм це теж під силу.

Ольга ЖАРЧИНСЬКА,

м. Рівне

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>