У Луцьку буде Диво-писанка

У Луцьк привезли велетенське яйце, виготовлене на авіазаводі імені Антонова зі спеціального пластику, який стійкий до будь-яких погодніх умов та пошкоджень. Заввишки воно 3,75 м, завширшки - 2,44 м. До Великодніх свят макет яйця-писанки розпишуть відомі майстри Волині. Оформлятимуть його у приміщенні магазину "Нова лінія". На Великодні свята Диво-писанку встановлять на Театральному майдані в Луцьку.

Луцьк отримав цей подарунок як учасник Всеукраїнського проекту "Парад вишиванок-2012". Програмою проекту передбачено проведення 24 серпня у Києві Всеукраїнського параду писанок, які презентуватимуть усі регіони України.

Під час параду в Києві відбудуться: конкурси найкращої вишиванки й української пісні, виконаної акапельно серед дітей до 16 років, створення найбільшого фото у вишиванках на Європейській площі, а також конкурс міст. Під час параду працюватиме й виставка рушників та писанок музею Коломиї. У святковій ході зможуть прийняти участь усі охочі, повідомляє інформаційний відділ Луцької міської ради.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>