Піст, молитва та натільний хрестик захистять від злого духа

Про людей, у яких вселилася нечиста сила, чула багато. Але коли на власні очі побачила їхні страждання - волосся дибки стало від страху. Дівчина, яка стояла позаду мене в одному з храмів Почаєва, враз впала і змією звилася по підлозі. Гримаси, істеричний регіт і гарчання свідчили, що вона одержима. Від голосу бідолашної у жилах холонула кров. Коли ж її підвели до Троїцької ікони - втратила свідомість.

 

Мати одержимої розповіла, що дочка завжди була старанною та слухняною. Все почалося відтоді, як дівчина поїхала навчатися до міста. Вона стала агресивною, без причини плакала, влаштовувала істерики. Батьки все списували на перевтому. Та коли дівчину стали мучити жахливі кошмари, а уві сні вона кликала лихого - негайно привезли доньку на вичитку до Почаєва.

Людей у храм, де виганяли бісів, не пустили, тому того, що там відбувалося, не бачив ніхто. Коли ж дівчина вийшла - це була зовсім інша людина. Наче з того світу повернулася. Змучена та втомлена, вона погано пам'ятала, що відбувалося з нею протягом цього часу.

Про побачене я вирішила поговорити зі священиком, керівником прес-служби Єпархіального управління Української православної церкви Київського патріархату (Рівне) - отцем Василем Рудніцьким. Він пояснив, чому диявол так прагне людської жертви та як не потрапити у "сіті" лихого.

Ще задовго до появи першої людини, коли Бог тільки-но створив світ, один з ангелів, Сатаниїл, возгордився і захотів зрівнятися зі своїм творцем. Засліплений гординею, спокусивши частину ангелів, він пішов проти Господа. Не в змозі спостерігати за гріхами Сатаниїла, архангел Михаїл повстав проти нього та вигнав із раю. Розлютившись, Сатаниїл почав боротьбу з Богом за панування над світом, спокусивши Єву скуштувати забороненого плоду із дерева пізнання добра і зла. Так почалася вічна боротьба двох сил на землі. Сатана та його слуги намагаються відвернути людей від Бога, піддати їх згубній спокусі.

Як розповідає отець Василь, найлегшою здобиччю для диявола є люди, відсторонені від Господа, які не читають Святого Письма, не моляться. Справжній християнин повинен якомога частіше приходити до храму, посповідатися і, як підкріплення сповіді, прийняти кров та плоть Спасителя (причастя). Люди ж, спокушені злим духом, ведуть відлюдькувате життя, зовсім не бувають у церкві. Вони часто хворіють, є агресивними, злими... Нерідко закінчують життя самогубством.

- Як казав Господь, біси виганяються постом і молитвою, - пояснює отець Василь. - Тому ми повинні якомога більше часу проводити в молитві та дотримуватися посту. У церкві існує чин вигнання бісів - вичитка. Її проводять лише монахи, адже диявол, покидаючи людину, може помститися як священику, так і його родині. А оскільки монахи все своє життя віддають лише Богу, то нечисті дуже складно заволодіти ними. Знаю один випадок, коли одружений батюшка (представник білого духовенства), який мав двох дітей, виганяв бісів з одержимого. Незадовго після цього у нього один за одним померли діти, потім дружина. Можливо, хтось скаже, що це збіг обставин, але я в такі "збіги" не вірю.

Священик запевнив: коли ви носите натільного хрестика і вірите в його силу - ніякий злий дух не страшний.

Марія МАРТИНЮК,

Почаїв - Рівне

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>