Починається зовнішнє незалежне тестування

20 лютого завершується реєстрація абітурієнтів для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року. Тих, у кого, як кажуть, і кіт ще не валявся, попереджаємо – не варто відкладати справу до останнього дня. Абітурієнтам необхідно сформувати комплект документів та надіслати їх поштою на адресу відповідного регіонального центру. Обов’язковою умовою реєстрації є оформлення заяви-реєстраційної картки, яку абітурієнти можуть або сформувати самостійно, скориставшись спеціальною комп’ютерною програмою, або звернутися по допомогу до консультанта одного з пунктів реєстрації. Працівники центрів тестування зазначають, що серед типових помилок, яких припускаються абітурієнти, є неправильне заповнення заяви-реєстраційної картки та ненадання всіх необхідних документів, зокрема довідки з навчального закладу, яку мають надавати учні 11-х класів шкіл та студенти професійно-технічних і вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Внести зміни або усунути причини відмови в реєстрації абітурієнти зможуть до 5 березня.

Тим же, хто ще у листопаді 2011 року зареєструвався на пробне тестування, спробувати сили доведеться 24 і 31 березня. Ці іспити необов’язкові й платні, проте повністю відповідають схемі основного ЗНО. Дні відкритих дверей у вузах країни тривають із січня цього року. Тож не соромтеся, відвідуйте приймальні комісії навчальних закладів, цікавтеся умовами вступу, уточнюйте ще раз список документів, перелік конкурсних предметів, розклад тощо.

З 15 травня по 7 червня триватиме зовнішнє незалежне оцінювання з 10 навчальних предметів. Серед цьогорічних нововведень – абітурієнтам надана можливість зареєструватися для проходження тестування не більше ніж з чотирьох предметів.

Вступна кампанія 2012 року розпочнеться 2 липня, тобто проведення чемпіонату Європи з футболу не вплине на процес і строки проведення вступу. Усі вищі навчальні заклади України оголошуватимуть рейтингові списки в три етапи, як і ра-ніше, але в один і той же час. Після оголошення першого списку встановлюється чотири дні для подання оригіналів документів, після оголошення другого і третього списків – по три дні. Крім того, всі навчальні заклади оголошуватимуть всі рейтингові списки в один і той же час, а саме о 12 годині відповідно 1, 5 та 8 серпня. Крім того, як повідомляє Міністерство освіти і науки України, цьогоріч встановлено більш жорсткі вимоги до формування рейтингових списків.

Мирослава КОСЬМІНА

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>