Ожеледиця веде до лікарень вервечки людей

Зима тільки в середині січня почала господарювати по-справжньому, а до травматологів Луцької міської клінічної лікарні №2 вже черги. Як стверджує завідувач ортопедо-травматологічного відділення Тарас Іванович Куровець, за останні два тижні особливо зросла кількість вуличних травм.

- До 14 січня зверталося близько 40 осіб за добу, з 16-го було вже понад п'ятдесят, а за останні дні маємо ще більше, - говорить лікар. - Найбільшу кількість тих, хто звернувся до нас по допомогу, зафіксовано 25 січня - 80 осіб. Значно збільшилася кількість травмованих жінок. Тут безліч факторів: неуважність, взуття зі шпильками. У такий період хода повинна бути "човгаючою", а на високих підборах це неможливо.

- Як можна вберегтися від травм у таку погоду?

- Перш за все, потрібно бути дуже уважним, обходити слизькі, не посипані ділянки, і взагалі, без зайвої потреби на вулицю не виходити, особливо це стосується літніх людей.

Що ж, робота у травматологів кипить: хтось звертається до них із забоями, хтось - із розтягненнями, чимало є переломів і тріщин. І не завжди рятує туга пов'язка чи гіпс - чимало людей потребують оперативного втручання.

Найбільше "поламаних" пацієнтів доставляють із ринків та слизьких "мармурових" сходинок магазинів та офісів. Падають на другорядних дорогах та біля власних під'їздів, і тоді, певна річ, нарікають на комунальні служби або погане освітлення.

Інна ВЛАСЮК,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>