Військова служба не входить до «спеціального» стажу

Шановна редакціє газети «Вісник+К». У серпні 1986 року після закінчення педагогічного училища я розпочав свою трудову діяльність в школі на посаді вихователя групи продовженого дня. В кінці жовтня цього ж року був розрахований у зв’язку з призовом на військову службу. Після звільнення з рядів Збройних Сил у 1988 році мене прийняли на роботу в загальноосвітню школу на посаду вчителя, де працюю понині. Чи зараховується термін військової служби до стажу роботи за спеціальністю для призначення пенсії за вислугу років?

З повагою до вас Віктор ГОРНІЧ,

Волинська область

 

За коментарем ми звернулися до заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Марії Ковалюк:

– Відповідно до пункту 2 «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії за вислугу років призначаються за нормами цього Закону та за наявності потрібного трудового стажу. Пунктом «е» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» передбачено, що право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та со-ціального забезпечення за наявності спеціального стажу роботи не менше 25 років за Переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 р. №909, зі змінами, внесеними постановою від 26.09.2002 р. №1436. Період перебування на військовій службі ним не передбачений.

Враховуючи це, зарахувати період перебування на військовій службі до спеціального стажу, який дає право на пенсію за вислугу років, немає підстав.

Підготувала Наталія КРАВЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>