Науковець довів, що молитва поліпшує кров

Ужгородський лікар-терапевт, доцент кафедри факультетської терапії Ужгородського Національного Університету Михайло Лазорик упродовж трьох років обстежував хворих з різними функціональними розладами. І довів: після молитви у хворого навіть на клітинному рівні відбуваються позитивні зміни. За словами Михайла Лазорика, проводити досліди було важко, адже більшість пацієнтів відмовлялися від цієї простої процедури: «Ми відбирали капілярну та венозну кров на аналіз перед молитвою. Потім під контролем лікаря проводилася 20-хвилинна молитва, після чого кров знову відбиралася на аналіз».

Для дослідження науковці використовували молитви «Отче наш…», «Богородице», «Вірую», «Помилуй мене, Боже», «Достойно єсть…». Пропонували два варіанти: молитву мав читати сам хворий або стороння людина, зазвичай, близький родич. Священиків до дослідження не залучали, щоб уникнути різних непорозумінь.

Один із пацієнтів — чоловік, який мав запальні процеси в кістках, забажав, щоб молитву над ним читала стороння людина. Коли науковці порівняли результати аналізів венозної та капілярної крові, не повірили очам: якість крові покращилася аж у 6 разів! Інший хворий, який скаржився на остеохондроз хребта та в минулому переніс інфекційний гепатит, вирішив молитву читати самостійно. Результати проведених аналізів були менш позитивними – якість крові змінилася приблизно тільки в 2–3 рази. Тож Михайло Лазорик зробив висновок, що колективна молитва має все-таки більший ефект.

«Цікаво, у чоловіків результати були набагато кращі, ніж у жінок. Це пов’язано з тим, що жінки ставилися до молитви більш емоційно», — пояснює вчений.

Провівши обстеження, Михайло Лазорик звернувся із результатами досліджень у Державний департамент інтелектуальної власності. Там упродовж трьох років перевіряли достовірність досліджень, а також наявність аналогічного винаходу в Патентному фонді семи країн світу. Виявилося, що досі ніхто зі світових науковців подібного не запатентував. Тому ужгородський вчений Михайло Лазорик став першим лікарем-науковцем, який зміг довести і віруючим, і атеїстам: молитва лікує!

Наш кор.,

Закарпатська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>