«Волинь» тренуватиме Дем’яненко

В останні дні 2011 року нове керівництво ФК «Волинь» звільнило з посади головного тренера Віталія Кварцяного. Два тижні офіційні особи клубу не коментували ситуацію. І ось на третій день Різдва зустріч представникам ЗМІ призначив новий віце-президент ФК «Волинь» Юрій Савчук, щоб представити тренера – Анатолія Дем’яненка.

– Ми сьогодні зібралися, щоб представити нового головного тренера. Це заслужена людина у світі спорту, легенда радянського, українського та світового футболу, представник динамівської школи Анатолій Дем’яненко. Він запрошений у наш клуб для досягнення високих результатів, – взяв слово Юрій Петрович.

– На який термін розрахований Ваш контракт з «Волинню»?

Дем’яненко: – Питання ще обговорюється. На три роки, або за системою 2+1.

– Якого напрямку притримуватиметесь у селекційній роботі?

Дем’яненко: – Нам потрібно виховувати своїх футболістів. Якщо є легіонер, то він має бути на голову вищий за українця. У команді, звичайно, будуть і зарубіжні гравці, і свої. Але у першу чергу мені потрібно розібратися, що ми маємо на даний момент.

– Якісь завдання на весняну частину чемпіонату уже поставлені?

Дем’яненко: – По-перше, необхідно зберегти прописку в елітному дивізіоні. Боротимемося у кубку.

– Кого з нових футболістів берете на збори?

Дем’яненко: – Новачків дивитимемося уже в Туреччині.

Савчук: – Поки що взяли одного гравця. Це Сергій Пилипчук. Наразі він проходить медогляд. Це українець, який грав у нальчикському «Спартаку» на позиції лівого півзахисника.

– Влітку у найкращого бомбардира команди Майкона закінчується контракт. Зазвичай такі футболісти просто «дограють». Ви знаєте, як змусити його грати чи все ж таки він піде?

Дем’яненко: – Я попросив керівництво клубу утримати його.

Савчук: – Перед від’їздом на канікули до Бразилії Майкон отримав цікаві пропозиції від ФК «Волинь».

– Анатолію Васильовичу, Ви переглядали касети з матчами «Волині»?

Дем’яненко: – Якщо чесно, ні. На зборі у Туреччині (почався 11 січня – авт.) зроблю це.

– Скільки буде зборів?

Дем’яненко: – Три. Усі у Туреччині. Щось змінювати уже пізно.

– Ви маєте із собою конспекти Лобановського?

Дем’яненко: – Навіщо мені конспекти Лобановського? Я притримуюсь цього напрямку футболу, але працюю за своєю програмою, сам підбираю потрібні вправи і тому подібне. Взагалі, ніхто не працює за конспектами Лобановського. Але притримуються цього напрямку понад 50 тренерів у світі. Це вже про щось говорить.

– У контрактах системи штрафів будете передбачати?

Дем’яненко: – Обов’язково. За порушення режиму, запізнення, зниження майстерності і навіть за надмірну вагу.

– Чи мрієте Ви про повернення у «Динамо»?

Дем’яненко: – Це футбол. Знаєте, як працюють тренери у Європі? Потренував одну команду, потім другу, третю. Можна багато говорити про те, чого хочеться, але потрібно виходити з реалій.

– Як клуб попрощався з Віталієм Кварцяним?

Савчук: – Ця людина дуже багато зробила для волинського футболу. Тому його поважають. Зараз триває розірвання контракту. Це звичайна річ. Передбачені компенсаційні виплати. Не буду говорити про цифри, але, наскільки мені відомо, там усе гаразд.

– Які враження після знайомства з інфраструктурою ФК «Волинь»?

Дем’яненко: – Є багато проблем.

Савчук: – У планах акціонерів клубу, які вже реалізовуються, будівництво шести трав’яних полів і одного зі штучним покриттям четвертого покоління, а також бази у Дачному. Розглядається можливість створення там футбольної академії. Окрім суто футбольної бази, постане ще, так звана, олімпійська база, на зразок комплексу у Конча-Заспі. Туди зможуть приїжджати для підготовки олімпійські збірні України. Мова йде про будівництво басейну, паркету для ігрових видів спорту, залу для єдиноборств, важкої атлетики. Тут же будуть і бігові доріжки для легкоатлетів та сектор для метальників.

– Які перспективи домашньої арени клубу?

Савчук: – Планується, що «Авангард» буде чисто футбольним стадіоном на 15 тисяч глядачів. 16 січня приїдуть зарубіжні архітектори, з якими й обговоримо деталі.

– А житлове питання уже вирішене?

Дем’яненко: – Не думаю, що це проблема. Зараз немає смислу. Після зборів, сподіваюсь, все буде добре. Тоді ж приїде і дружина з дітьми.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>