Торгують фіктивними трудовими книжками

Аби отримати хорошу високооплачувану роботу, люди все частіше вдаються до послуг махінаторів, замовляючи трудові книжки з фіктивними записами. Кожен коштує в межах 500 гривень. Механізм афери простий. За плату бажаючому роблять запис у трудовій книжці. Таким чином він отримує можливість працевлаштуватись у потрібній йому сфері навіть без стажу роботи. Подібні послуги поширені не лише через інтернет-мережу, а й у приватних структурах.

– Громадяни, які йдуть на такі кроки, не отримують страхового стажу, що впливатиме на майбутнє призначення пенсійних виплат. Адже з 2000 року трудова книжка втратила свою функцію, – говорить начальник головного управління Пенсійного фонду Вінницької області Микола Черненко.

Вже одинадцять років дані на працюючих громадян зберігаються в електронній базі. І якщо в органів Пенсійного фонду виникають підозри про справжність записів підприємства чи розмір заробітної плати, на вказану установу адресується офіційний запит.

Наш кор., Вінницька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>