хто найбільше продає молока, худоби та птиці?

Аграрні підприємства Волині продали власно виробленої продукції на суму 1039,6 млн грн, що на 145,4 млн грн, або на 16,3 відсотка більше, ніж торік, – повідомляють у Головному управлінні статистики у Волинській області. – Від реалізації тваринницької продукції отримано 681,4 млн грн (на 8,8% більше, ніж у 2010 р.), рослинницької продукції – 358,2 млн грн (на 33,7% більше).

Збільшили реалізацію худоби і птиці господарства п’яти, а молока – шести районів. На агроформування Володимир-Волинського і Локачинського районів припадає майже 74 відсотки реалізованої худоби та птиці, Луцького і Горохівського – понад 59 відсотків молока.

Продаж зернових культур зріс лише у п’яти районах. Понад 77 відсотків зерна реалізували підприємства Луцького, Володимир-Волинського, Горохівського та Іваничівського районів.

Цукрові буряки, молоко, велику рогату худобу та свиней в основному продають переробним підприємствам, а от птицю виробники переробляють у власних цехах підприємств і реалізовують її через торговельну мережу та на ринках. Зернові та зернобобові культури реалізовуються переважно різноманітним комерційним структурам, використовуються для оплати наданих послуг, здійснення взаєморозрахунків між підприємствами. На переробні підприємства надійшло лише 12,3 відсотків зерна.

Марія ДУБУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>