Крупове «козирнуло» народними ремеслами

Село Крупове Дубровицького району здавна славиться своїми мистецькими традиціями, надзвичайно багате на народні таланти і чи не єдине в Україні, яке має трьох заслужених майстрів народної творчості України – Уляну Кот, Ніну Рабчевську та Любов Стельмашук. Ремесла тут – на різний смак та вибір: бондарство, різьбярство, лозоплетіння… А найбільше у селі ткаль та вишивальниць. Витвори цих майстрів нині зійшлися «під один дах» у Рівненському обласному краєзнавчому музеї в рамках акції «Мистецтво одного села».

Презентація виставки народних ремесел стала справжнім мистецьким святом. Різнобіччя диво-витворів зачарувало люд. Заодно відбулися майстер-класи, на яких охочі переймали тонкощі художнього вишивання та ткацтва. Не обійшлося і без народної пісні. Її презентував народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Берегиня» Крупівського будинку культури.

Сергій Новак,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>